Ez mind rád vár a mórahalmi Ezer Év Parkjában megnyílt Mikulás-házban

Forrás: turizmus.com

 2023. december 18. 14:07

Mórahalom az adventi időszakban új turisztikai attrakcióval színesítette kínálatát. Egyik legfontosabb célcsoportjukra, a családosokra tekintettel Mikulás-házat nyitottak az Ezer Év Parkja épületében.

A Mikulás-házat az Ezer Év Park alsó, múzeumpedagógiai foglalkoztató terében alakították ki. Az elementáris cél – a gyermekek élményalapú szórakoztatása – adott volt, a feladat az új szolgáltatás megfogalmazása, kivitelezése és beillesztése volt az intézmény és a város kínálatába.

A kezdeményezésnek otthont adó intézmény teljes főépülete gazdag, karácsonyi hangulatú díszkivilágítással külső és belső fotópontokkal színesedett.

A Mikulás-ház bejáratát egyedileg készített postaláda és egy felirattábla jelzi, az ajtón áthaladva már egy kedves manó várja a betérőket, hogy illatok, fények, hangok és játékok környezetében hangolja rá a gyermekeket a Mikulással való találkozásra.

Az Ezer Év Parkjában nyílt meg Mórahalom új attrakciója

Fotó: Móra-Tourist Nonprofit Kft.

Ebben a térben varázsszekrény, fogadalom-vonal, manó-faktúra, avagy a barátság szigete, téliesített diorámán zakatoló vonat és csokiszökőkút várja a vendégeket.

Több játéknak nevelő hatása is van, hiszen a varázsszekrényből úgy tudnak egy plüssállatot kivenni a gyermekek, hogy egy otthonról elhozott kerül a helyére, a fogadalom-vonal a kimondott szó jelentőségére tanít, míg a manósegéddé válás a közösség fontosságát szimbolizálja, persze korosztály-kompatibilis módon.

A látogatás fénypontját a Mikulás-rezidenciába történő belépés és a Mikulással megvalósuló találkozó jelenti. A gyermekek szóba elegyedhetnek a Mikulással, aki „Nagy Könyve” segítségével személyre szabott információkkal is rendelkezik az apróságokról, ezáltal még átélhetőbbé válik a gyermek szemszögéből, hogy a Mikulás egy mindentudó, bölcs apó.

Az új attrakció az indulási évhez képest a vártnál nagyobb érdeklődést váltott ki, így a következő évben is megnyitják.

Az új attrakciókból a helyiek is profitálhatnak, mivel a mórahalmi lakosok és intézmények 50%-os kedvezménnyel vehetik igénybe a szolgáltatást, a Parkot pedig ingyenesen látogathatják meg. A vendégek kombinált jeggyel szintén kedvezménnyel léphetnek be a makettpark kül- és beltéri kiállítótereibe.

Idén még december 23-ig van lehetőség előzetes bejelentkezéssel a Mikulás-ház meglátogatására, az Ezer Év Parkja Mórahalom pedig a két ünnep között is várja a vendégeket.