„More than expected" – így gondolkodnak Magyarországról a távol-keleti vendégek is

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. november 29. 14:49

A Magyar Turizmus Zrt. évek óta nagyon aktív turisztikai marketingtevékenységet folytat Szingapúrban. Az önállóan működtetett képviselet mellett a Visegrádi Négyek turisztikai együttműködése keretében is kiemelt figyelmet szentelnek ennek a feltörekvő piacnak.

Utóbbi együttműködés keretében a négy ország közös standdal jelent meg október 29. és 31. között a térség legjelentősebb turisztikai szakvásárán: az ITB Asián.

Magyarországot négy kiállító (Budaventura, Premium Incoming, Quality, TourEast Tour Travel) képviselte. A látogatók élénken érdeklődtek hazánk iránt. Az üzleti lehetőségek kiaknázását nagyban segíti az Emirates légitársaság október 27-én megnyílt új járata, amelynek segítségével Budapest nagyon kényelmes menetrend mellett, egy átszállással elérhető. Ebből az alkalomból a szingapúri magyar nagykövetség, a Magyar Turizmus Zrt. külképviselete, valamint az Emirates egész napos közös bemutatót is tartott a megjelent több mint 120 szakmai érdeklődőnek, köztük az ország legjelentősebb utazási irodáinak és utazásszervezőinek.

 

A hétvégén 80 fős, közép-európai körúton lévő szingapúri csoport is tartózkodott Magyarországon. A nagy létszámú csoportot elkísérte a Szingapúrban ismert és népszerű színész, Huang Shinan is. Az ő segítségével népszerűsített, az öt országot érintő körutazást napok alatt értékesítették a szervezők. A Szingapúrból, Tajvanról és Malajziából érkező foglalások nagy száma alapján arra lehet következtetni, hogy ezek az országokból igen sok utazót lehet megnyerni Magyarország számára.
A vendégeket a Magyar Turizmus Zrt. nevében Aranyossy Mihály külképviseleti koordinációs irodavezető köszöntötte a budapesti Márványmenyasszony étteremben lebonyolított magyaros vacsorán.

A vendégek és Huang Shinan egyaránt egyetértettek abban, hogy Budapest elbűvölte őket. Az épített örökség, a látnivalók, a változatos programlehetőségek a csoport minden tagjában a „több mint vártad" élményét váltotta ki.