Moszkvában megnyílt Európa legnagyobb fedett témaparkja

Forrás: turizmus.com

 2020. március 31. 15:33

Néhány héttel ezelőtt adták át Moszkvában Európa legnagyobb területű fedett témaparkját, a Dream Island-et.

Az oroszul Osztrov Mecsti nevű komplexum 300 ezer négyzetméteres területe akkora, mint 140 focipályáé - számol be a létesítményről a VIMOSZ hírlevele.

A wikipedia szócikke a beruházással kapcsolatban megjegyzi, hogy a témaparkot egy félszigeten alakították ki, a munkálatok során közel 70 hektáros területen vágtak ki fákat és tüntettek el ritka növényeket és állatokat.

Moszkvai mesevilág, a Dream Island

Fotó: Mos.ru / wikipedia

A komplexum külsőre hasonlít Disneylandre. 29 különleges attrakció található a parkban, különféle játékokkal, ezek mellett üzletközpontok, szökőkutak és kerékpárutak is helyet kaptak benne, koncerttermek, mozi, szálloda, gyerek vitorlásiskola, éttermek és boltok mellett.

A beruházás összértéke 1,5 milliárd dollár, az építkezés 2016. márciusában kezdődött.

Kilenc tematikus zónából áll a témapark, ezek között van a Hotel Transylvania, amelynek licenszjogait a Sony Pictures-től szerezték meg, a Smurfs nevű rész, amely a belga IMPS terméke, a Viacom Teenage Mutant Ninja Turtles-jeivel is lehet találkozni a komplexumben, akárcsak a japán Hello Kitty figuráival. Vannak speciálisan a park számára kitalált figurák és helyzetek, így például Maugli a dinoszauruszok földjén, Pinocchio és Carlo papa világa vagy a Hókirálynő kastélya.

Kialakítottak a parkban olyan sétányokat is, amelyek a világ híres fővárosait elevenítik meg Rómától Barcelonán át Londonig.

Egy 30 hektáros területet Európa legnagyobb üvegkupolája borít, így ez a park jelentős része a leghidegebb moszkvai télben is látogatható. A belépődíj egy négyfős család részére hétvégén 163 dollár.

Kapcsolódó cikkek