Moszkvában nyitnak az éttermek és az uszodák

Forrás: MTI

 2020. június 23. 11:30

Moszkvában keddtől újra fogadják a vendégeket az éttermek és a kávézók belső termei, valamint megnyitottak az uszodák, a sporttermek és az edzőtermek is.

Az orosz fővárosban a Covid-19-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések feloldásának újabb, harmadik fázisában emellett megindult a folyami utasszállítás, a könyvtárak, az óvodák és a szociális védelem intézményei is visszatérnek a megszokott munkarendhez. Házasságkötéskor ismét jelen lehetnek az anyakönyvvezetőnél a vendégek és fotósok, videósok.

Újra igénybe lehet venni a játszótereket, a szabadtéri sporteszközöket is, és le lehet ülni a padra. Működhetnek az idegenforgalmi irodák, igaz, Moszkvában a csoportos kirándulásokra vonatkozó korlátozást, valamint a nyilvános helyeken a maszkviselési és távolságtartási kötelezettséget még nem oldották fel. Továbbra is tilos tömegrendezvényeket szervezni.

A csoportos kirándulásokra vonatkozó korlátozást még nem oldották fel

Fotó: Pixabay

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes a Pervij Kanal tévécsatornának nyilatkozva hétfő este figyelmeztetett: az oroszoknak arra kell felkészülniük, hogy még ősszel is szükségük lesz a maszkokra és a fertőtlenítőszerekre, mert a SARS-Cov-2 koronavírus addigra nem szűnik meg, sőt visszatérnek a szezonális megfázásos betegségek is.
Korábban Mihail Murasko egészségügyi miniszter azt mondta, hogy egyes intézkedések 2021 februárjáig érvényben maradhatnak Oroszországban.
A kedden közzétett országos adatok szerint az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma 7425-tel 599 705-re, a halálozások száma 153-mal 8359-re, a gyógyultaké pedig 12 013-mal 356 429-re emelkedett.