Motoros gurulással indult a hivatalos turisztikai szezon Pécsett

Forrás: turizmus.com

 2022. május 02. 11:32

Több mint ezer jármű, csaknem kétezer motoros vett részt a szombati szezonnyitó guruláson Pécsett. Ezzel nemcsak a motoros szezon, hanem a hivatalos turisztikai idény is megkezdődött a városban, a megújult #Pécs NYITVA országos turisztikai kampány keretében.

Április 30-án hivatalosan is megnyílt a turisztikai szezon Pécsett. A szezonnyitó motoros gurulás eredményeként újra megtelt élettel a belváros, zsúfolttá váltak a teraszok, és ismét sok vendég érkezett a városba.

"Pécsen a turisztikai szezon kicsit korábban indul. A város már április végén megtelt élettel és a hosszú hétvégéken már tavasszal is az egyik legkedveltebb úti cél volt a hazai lakosok számára, de bízunk a nemzetközi vendégek visszatérésében is. A tapasztalatok alapján kijelenthetem, hogy a kiemelt időszakokra érdemes időben foglalni, ha pünkösdre, a Mecsek Rally-ra vagy a júliusi Zsolnay Fényfesztivál idejére tervezik a látogatást, akkor nem szabad tovább várni" – mondta el Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere.

Bár a világjárvány kedvezőtlen hatása tavaly érezhető volt, 2021 augusztusában mégis csúcsot döntött a vendégéjszakák száma Pécsett. Ezt idén szeretnék felülmúlni, ezért önkormányzati, turisztikai, intézményi és civil szereplők összefogásával a város idén is tudatosan készült a szezonra. A Pécs Nyitva harmadik kiadása ismét széles összefogás eredménye lesz.

pecs_szezonnyito

Több mint ezer jármű, csaknem kétezer motoros vett részt a szombati szezonnyitó guruláson Pécsett

Fotó: Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Számos újdonsággal készülnek az idei évben, rövidesen egy világraszóló időszaki kiállítás nyílik a Zsolnay Negyedben, amely az egész család számára izgalmas lesz, Pécs ad otthon a több ezer fiatal részvételével megrendezett Youth Sports Festivalnak, idén nyáron átadják a megújult, UNESCO világörökség Ókeresztény Mauzóleumot és lesz újra Múzeum Utca+ is.

"Pécs és környéke egy bő hétre is kínál elegendő élményt: a Mecsek, Orfű, Siklós, Harkány, a villányi borvidék remek kiegészítője lehet egy pécsi látogatásnak. A Magyar Turisztikai Ügynökség most induló Pécs-Villány turisztikai térséget népszerűsítő kampánya is ezt a komplex élményt mutatja be, amely május 1-től online felületeken szólítja meg az utazni vágyókat" – mondta el Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője.

Ruzsa Csaba kiemelte, az utazásnak fontos része a helyi gasztronómia felfedezése is, a városnak pedig fontos célja a helyi tradicionális vállalatok erősítése. Ezért is példaértékű az az együttműködés, amit most indítottak Magyarország legrégebben folyamatosan működő főzdéjével, a városban 170 éve üzemelő Pécsi Sörfőzdével.

Ennek keretében egyedi, limitált kiadású Pécsi Sör készül a nyári szezonra, melynek négy darabból álló válogatásdobozain egy-egy ikonikus pécsi helyszín szerepel majd. A történetek a dobozokon indulnak, de ott nem érnek véget. A látnivalókhoz kapcsolódó információk a honlapon, a személyes történetek pedig remélhetőleg Pécsett folytatódnak majd.