Mozgalmas napok a nyíregyházi TDM mögött

Forrás: turizmus.com

 2017. június 16. 12:05

Mozgalmas napok állnak a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. mögött, hiszen egyszerre két helyszínen is népszerűsítették Nyíregyháza és a Nyírség turisztikai ajánlatait.

Június második hétvégéjén nemcsak a 12. Eperjesi Városnapok elnevezésű esemény került megrendezésre, hanem Eperjes város első írásos említésének a 770. évfordulóját is ünnepelték a helyiek. A sétálóutca és a főtér megtelt élettel; érdekes és szórakoztató kulturális programok, kézműves bemutatók és koncertek várták az érdeklődőket.


A rendezvényre meghívást kapott a város is, amelyen a magyar standot sajtótájékoztatóval egybekötve Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza város polgármestere, valamint Andrea Turcanová, Eperjes város polgármester asszonya nyitotta meg. A nyitónapon  a Nyírség Táncegyüttes is fellépett.

A testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően Nyíregyháza kedvelt desztináció az eperjesiek számára, így a Nyíregyházi Állatpark és az Aquarius Élményfürdő mellett már konkrét érdeklődések érkeztek kerékpártúrákkal, osztálykirándulásokkal és gasztronómiai rendezvényekkel kapcsolatban is.

A lengyelországi Bielsko-Bialába 2016-ban kapott először meghívást a város a Partnervárosi Fesztiválra, amelyet workshop és study tour is követett, így a média és a turisztikai szakemberek számára már nem volt ismeretlen Nyíregyháza. De a rendezvényt felkereső helyiek még csak ismerkedtek a város nevével.


A többnyelvű prospektusok mellett az állatpark oroszlánjával és pálinkakóstolóval várták a látogatókat, akik körében a fürdő és a gyógyászati szolgáltatások örvendtek a legnagyobb népszerűségnek.

Bízunk abban, hogy a két sikeres rendezvény látogatói közül sokan keresik fel Nyíregyházát a közeljövőben – tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.