Mozgalmas szezonra számít a debreceni Aquaticum

Forrás: turizmus.com

 2022. május 23. 17:04

180-200 ezer látogatót várnak ezen a nyáron a hétvégén megnyitott Aquaticum Debrecen Strandra.

A hétvégén megnyitott az Aquaticum Debrecen Strand. Az időjárás ugyan szombaton reggel még nem kedvezett a strandolóknak, hamarosan elállt az eső, kisütött a nap, s mindenki nagyobb kedvvel csobbant a hűs medencékbe – írja a dehir.hu.

Az érkezőket 15 medence, összesen 5700 négyzetméternyi vízfelület várta, emellett vízi attrakciók, csúszdák, sportzóna, gyerekvilág, rendezvények és animációs programok gondoskodtak a fürdőzni vágyók szórakozásáról.

Az Aquaticum Debrecen Kft. fürdőszolgáltatási igazgatója elmondta, nagyon várták már ezt a szezont, ami reményeik szerint teljes szezon lesz. A pandémia miatt ugyanis a 2020-as és 2021-es is törtszezon volt. Két éve 165 ezren látogattak el hozzájuk, 2021-ben 170 ezer fő felett volt a vendégforgalmuk. Idén azonban 180-200 ezer fővel is számolhatnak. A hétvégén pedig öt-hatezer embert várnak.

– Ez egy nagyon friss strand, de a minőségi alapszolgáltatások megvannak, új eszközöket szereztünk be ebben az évben, a kényelmi szolgáltatásokat bővítettük, a baldachinos ágyak számát növeltük, illetve a vendéglátás terén is sokat lépett előre a strand, valamint informatikai fejlesztéseket is végrehajtottunk, az online jegyértékesítő felület a magyar mellett immár angol nyelven is elérhető ettől a szezontól – magyarázta Holléry Tibor.

A látogatókat összesen 5700 négyzetméter vízfelület várja a strandon

Fotó: Kandert Szabolcs

Június 30-án ismét a végzős középiskolások vehetik birtokba majd a strandot, ezen a napon fellép a Lofti Begi is, fokozva a hangulatot. A fiatalok aktív jelenlétére a későbbiekben is számítanak majd.

A nyitásról tartott tájékoztatón Széles Diána alpolgármester elárulta, felhívást indítanak, amiben rendezvényszervezőket keresnek majd. Szeretnék, ha lenne egy nap, amikor csak a fiataloké lehet a strand, s az olyan lenne, ahogyan ők megálmodták.

Az Aquaticum Debrecen Strand ad helyet nyáron a 2022-es FINA vizes bajnokságnak is, emiatt június közepén 12 napra korlátozást is be kell vezetniük majd az úszómedence környékén, itt fogják végezni ugyanis a felkészülési edzéseket a vízilabdacsapatok.

A strand fürdőszolgáltatási igazgatója úgy fogalmazott, száznál is több tematikus programmal készülnek a nyár folyamán, kedveznek majd a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Éjszakai fürdőzések is várhatók a nyár folyamán és a Vojtina Bábszínházzal, valamint a Vöröskereszttel együttműködve is lesznek majd különféle rendezvények.

A strandnyitással egyetemben pedig elindult ismét a Debrecen városkártya program, a kártyával rendelkező debreceni lakosok a belépők és a különböző szolgáltatások árából 18-25 százalék kedvezményt kapnak.