Mozgás- és túraközpont épülhet a pécsi Misina-tetőn

Forrás: MTI

 2021. február 16. 11:22

A pécsi tévétorony környezetének fejlesztéséről indított online szavazás keretében egy mozgás- és túraközpont létrehozására tettek a legtöbben javaslatot.

A baranyai megyeszékhely önkormányzata január közepén indított egy hónapos online szavazást a pécsiek körében a város felett, az 535 méter magas hegy, a Misina csúcsán magasodó tévétorony környezetének fejlesztéséről.
Arról dönthettek az emberek, hogy a Misina-tetőn mozgás- és túraközpontot, családcentrikus közösségi teret vagy a Mecsek természeti erőforrásait bemutató korszerű kiállítóközpontot alakítsanak majd ki.
Végül a három koncepcióterv közül az Aktív Misina című pályamunka ötleteire szavaztak a legtöbben. Ugyanakkor a leadott csaknem húszezer szavazat mellett mindössze 25 voks volt a különbség a győztes és a – családbarát fejlesztéseket magában foglaló – második helyezett elképzelés között.

Az új szolgáltatások akár már jövő év végére kiépülhetnek a TV-torony környékén

Fotó: Facebook/TV Torony Pécs

A szavazás internetes felületén a mozgás- és túraközpontról közölték, hogy a területen a volt Misina étterem épületének átalakításával a természetjárók és sportolni vágyók számára öltözők, vizesblokkok épülhetnek, sporteszközkölcsönzővel és kávézóval kiegészített pihenőteret alakítanának ki. Azt írták, hogy a belső kiszolgálóhelyiségeken túl szinte minden korosztály számára mozgási és sportolási felületek jönnek létre az épülettől délre, a természetben.
A fejlesztések tervezése a közlemény szerint még idén megkezdődik, és a Misinára látogatók legkorábban várhatóan 2022 végén vehetik igénybe az új szolgáltatásokat.
A fejlesztéseket koordináló Pécsi Városfejlesztési Zrt. honlapja szerint a területi- és településfejlesztési operatív program még 2016 végén elnyert, csaknem 380 millió forintos keretéből készül el a beruházás.