Mozgójárdával a Várba

Forrás: turizmus.com

 2017. április 15. 19:07

A Magyar Aranykulcs április 12-i, szakmai estjének meghívott előadója, Erdei Bálint többek között arról beszélt, hogy a turistáknak és a MICE vendégeknek akkor is fel kell majd jutniuk a Budai Várba, amikor a Miniszterelnökség javaslatára teljesen kitiltják az autóbuszokat.

A MUISZ elnöke beszámolt arról, hogy biztató tárgyalásokat folytatnak Csepreghy Nándorral, a Miniszterelnökség államtitkárával, s 2018 januárjától – a buszok teljes kitiltásának várható időpontjától – talán megvalósulhat az elképzelés, miszerint a busszal érkezők a Palota úton hajthatnának fel a Lovas utca torkolatáig (ahol a hajtűkanyar felett állnak a sorompók), onnan pedig fedett mozgójárdával mehetnének tovább a Dísz-térig.

Erdei Bálint (MUISZ elnök) és Ungár Tamás (Aranykulcs elnök) a Zsidai Grouphoz tartozó Café Pierrot kerthelyiségében

A javaslat alapötlete, csakúgy, mint az alábbi térkép a buszos fuvarozókat tömörítő NiT Hungary egyesülettől származik. Az ábrán is jelölt hajtűkanyarban elfér egy optimális busz-fordulókör, így annak kialakítása nem járna lényeges környezeti beavatkozással.

A MUISZ érvelése szerint ez kulturált, környezetkímélő és irreális anyagi forrást nem igénylő megoldás lehetne, mégpedig olyan, amelyik kapacitásban is képes lenne kiszolgálni az igényeket, ellentétben a jelenlegi tervekben szereplő, Palota úti „liftes" fogadóközponttal.

Kapcsolódó cikkek