Mozizz és piknikelj a Margitszigeten!

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 04. 10:30

A Margitszigeti Atlétikai Centrum ad otthont augusztus 7–22. között az európai kulturális intézetek magyarországi hálózata nyári, ingyenes szabadtéri vetítéssorozatának Mozisziget címmel, amelyen 16 napon át 16 ország 16 filmjét nézheti meg ingyen a filmkedvelő közönség.

A nézőknek igazi piknikélményben lesz részük a vetítések alatt: a sportcentrum 300 férőhelyes füves pályáján a saját kedvenc pokrócokon, párnákon elheverve, a magukkal hozott finomságokat és üdítőket kóstolgatva élvezhetik a filmeket – fogalmaz a port.hu.

A nézőknek igazi piknikélményben lesz részük a vetítések alatt

Fotó: 123rf.com

Az ingyenes program keretében 16 estén keresztül az utóbbi évek európai filmművészetének legjavát lehet megnézni egy kis izraeli és távol-keleti kitérővel. Minden alkalommal más-más ország – Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Portugália, Ausztria, Csehország, Litvánia, Norvégia, Szlovákia, Japán, Finnország, Belgium, Észtország, Németország és Izrael – kulturális képviselői által válogatott filmeket vetítenek – írják.

A különféle műfajú alkotások között többségében 1,5-2 órás, könnyed, nyáresti kikapcsolódáshoz ideális komédiákat találunk, de kerékpárosokról szóló sport-dokumentumfilm, romantikus történelmi dráma, startup-vígjáték, családi film és dél-európai road-movie is szerepel a műsorban.

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

Kapcsolódó cikkek