Műfajkarnevál idén is a Városmajorban

Forrás: turizmus.com

 2018. március 14. 16:08

Három hónapon át zenével, színházzal és programokkal várja régi és új vendégeit Buda patinás nyári színháza. A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos oldalán már megkezdték a programsorozat eseményeinek feltöltését és a jegyek értékesítést.

Egész nyáron különleges és látványos koncertekkel, ősbemutatókkal, zenés-és prózai előadásokkal és matinékkal, Színházi Szemlével, valóságos műfajkarnevállal várja közönségét a Városmajori Szabadtéri Színpad, ahol minden korosztály és réteg megtalálja a kedvére való programot a sanzontól, az indie rockon és musicalen át a jazzig, crossover koncertekig és a klasszikus zenéig.

Június elejétől az első szeptemberi hétvégéig közel 60 programmal várja visszatérő és új vendégeit Buda hangulatos nyári színháza, a Városmajori Szabadtéri Színpad. Június 10-én 10.30-tól immár harmadik alkalommal Vakációváró Fesztivállal, a Vaskakas Bábszínház előadásával, majd pedig egész napos mulatozással, programokkal és Halász Judit koncerttel indítják útjára a színes programsorozatot, köztük a vasárnap délelőtti matinéelőadások sorát. Vasárnap esténként komoly-és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális és crossover koncertekkel várják a látogatókat.

A Group’n’Swing zenekar az elmúlt száz év szerelmes slágereit adja elő

 

A 2018-as nyári műsorban megtalálhatunk olyan visszatérő vendégeket mint Palya Bea, Micheller Myrtill – aki magyar népzenék által ihletett lemezbemutató koncertjét hozza el – a Budapest Bár, Rákász Gergely, Vásáry Tamás, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint – akik a Bernstein 100 évforduló kapcsán valódi „jazz sidestory”-val készülnek – Szűcs Gabi, Váczi Eszter, Falusi Mariann vagy Horgas Eszter. A kedvelt visszatérő fellépők mellett olyan új együttesek, fiatal formációk és estek is bemutatkoznak a színpadon, mint Petruska, aki a Ferenczi György és az 1sö PestiRackák zenekarral összefogva készül egy fergeteges estére, vagy Tompos Kátya Holdjárat című koncertje Hrutka Róbert kíséretében, de olyan legendás előadók is tiszteletüket teszik a majorban, mint Dés László vagy Kern András saját zenés estjükkel.

A kedvelt visszatérő fellépők mellett olyan új együttesek is bemutatkoznak a színpadon, mint a Petruska

 

A zenei csemegék mellett – ahogy a korábbi években – ezen a nyáron is meghatározó lesz a színházi előadások műfaji sokfélesége, a nyári fesztiválra eddig is jellemző gazdag és színes műsorkínálat. Június 6.– július 7. között tartják a Városmajori Színházi Szemlét, melynek versenyprogramjába ismét hat vidéki színház hat kiváló előadását válogatják be. A végleges versenyprogramról április elején rántják le a leplet a szervezők.

Tompos Kátya Holdjárat című estje Hrutka Róbert kíséretében lesz hallható

 

A Szemlén kívül is számos kiváló színpadi előadás közül csemegézhetnek az érdeklődők. A Group’n’Swing zenekar a tavaly bemutatott Holdfény mulató című koncert musical nagy sikere után idén az elmúlt száz év szerelmes slágereiből állít színpadra egy különleges hangulatú előadást. A nyár további programjában megelevenedik az egyik legnagyobb filmklasszikus, a Casablanca a Miskolci Balett tolmácsolásában, a szolnoki Szigligeti Színház a Janika című előadásával, a kecskeméti Katona József Színház pedig Michael Faryn fergeteges komédiájával, a színházi kulisszatitkokat reflektorfénybe helyező Függöny fel! című előadással vendégszerepel.  Visszatér Budaörsről a kedvelt ifjúsági előadás, A két Lotti, valamint elhozzák a Komámasszony, hol a stukker? című magyar komédiát. Az Orlai Produkció három előadása, a Love love love, a Bocs, félrement és a legfrissebb, márciusi bemutató, a Dühöngő ifjúság is bemutatkozik a Majorban.

Az egyik legnagyobb filmklasszikus, a Casablanca a Miskolci Balett tolmácsolásában elevenedik meg

Fotó: Éder Vera

A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos oldalán (szabadter.hu) már megtalálható a hatalmas kínálat egy része, de érdemes időről időre visszalátogatni, ugyanis hétről-hétre újabb produkciók, bemutatók, gyermek-előadások és koncertek kerülnek fel.