Műjégpálya nyílik Eger „tüdejében”

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. november 28. 15:43

Nemcsak az egrieket, hanem a városban tartózkodó turistákat is várják a hevesi megyeszékhelyen, a december 1-jén nyitó műjégpályán.

Mindezt a helyszínen, az Eger „tüdejének” nevezett Érsekkertben levő sportkomplexumban, november 28-án tartott sajtótájékoztatón jelentették be. Habis László polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat közgyűlése fontos határozatokat hozott arról, hogy az Adventi ünnepen sokszínű programokat szervezhessenek a városban az érdeklődőknek. Ezekhez kapcsolódik a sátorral fedett népkerti műjégpálya is, amely december 1-jén reggel 9-től egészen 2019 február 28-ig folyamatosan várja a vendégeket. Így arra számítanak, hogy nemcsak a történelmi belváros, hanem az Érsekkert is megtelik érdeklődőkkel, a műjégpályával pedig hozzájárulnak Eger sportéletének a bővítéséhez.

A jégpálya december 1-jétől 2019 február 28-ig várja a vendégeket

Fotó: eger.hu

Ezután Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgatója mondott köszönetet az önkormányzatnak a támogatásért, hogy megnyithatják a jeges sátrat a megyeszékhelyen. Egyben reményét fejezte ki, hogy nemcsak a felnőttek, hanem az óvodás és iskolás csoportok is szívesen látogatják majd a műjégpályát, akiknek ingyenes belépést biztosítanak.

A létesítményt üzemeltető 4 Évszak Sportiskola Kft. képviseletében Csőke Csaba arról szólt, hogy a nyitást követően hétfőtől csütörtökig reggel 8-tól este 8-ig, péntekenként reggel 8-tól este 9 óráig, szombaton 9-től este 9-ig és vasárnaponként pedig 9-től este 8-ig várják a vendégeket. A vendégek korcsolyát kölcsönözhetnek és köszörültethetnek, továbbá értékmegőrzőt, büfét és melegedő sátrat is kínálnak az érkezőknek. Minden korosztályt várnak a pályára, ahol korcsolyaoktatást is terveznek.