Korizd körbe a Balatont!

Forrás: turizmus.com

 2019. november 25. 10:15

Már 7 helyen korizhatunk a Balaton körül, és eljött a téli gasztrofesztiválok ideje is a tónál. A Balatoni KÖR összeállította, merre érdemes indulni.

2016-ban a Balaton-parton elsőként nyílt meg a műjégpálya Balatonlellén. Akkor még mindenki kétkedve fogadta az ötletet, szükséges-e egy ilyesfajta turisztikai attrakciót üzemeltetni a tó körül.

Következő évben a válasz is megszületett a kérdésre, Szigliget is megnyitotta a saját műjégpályáját, sőt, azóta is sorra nyílnak a pályák a korcsolyázás szerelmeseinek legnagyobb örömére.

Idén Keszthelyen, Szigligeten, Veszprémben, Balatonfüreden, Siófokon, Balatonlellén és Balatonbogláron is lehet majd korcsolyázni, ezzel tulajdonképpen megvalósul a kezdetekkor megfogalmazott álom: korizd körbe a Balatont!

"Nekünk nemcsak a turisták, hanem az itt élő emberek, a környékbeliek is nagyon fontosak, ezért szeretnénk nekik is kedveskedni: minden balatonlellei lakos ingyenesen korcsolyázhat Balatonlellén az egész szezonban – mondta el Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője, a Balatoni KÖR alelnöke.

Egyre több helyen korizhatunk a Balatonnál

Fotó: Balatoni KÖR

November 30-án újra indul a téli GasztroPiknik programsorozat is a Balaton körül. Az idén ötéves Balatoni Kör egyik legfőbb célkitűzése a Balaton mint turisztikai régió egész éves működtetése, mozgásban tartása.

A nyitva tartó helyek hétvégenként telt házzal működtek, a meghirdetett programokon annyi látogató volt, mint nyáron, és a szállások is megteltek.

A téli hónapokban sem áll meg az élet a Balatonnál

Fotó: Balatoni KÖR

A téli hónapokra pedig itt a GasztroPiknik sorozat, a tavalyinál is több étteremmel, borászattal, programmal és ingyenes koncertekkel.

További információk: facebook.com/balatonikor