Múltbeli piacok és hangulata a Nehru Parton

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 08. 14:21

Múltidéző Piactér – Úszópiac a címe a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara családi rendezvényének, melynek célja a budapesti kézművesség, ipar és kereskedelem, múltjának-jelenének bemutatása. A hagyományteremtő eseményre szeptember 12-én és 13-án kerül sor a fővárosban.

Idén érkezett 165. éves évfordulójához a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, melynek alkalmából ismét megrendezésre kerül – immár ötödször – a Múltidéző Piactér nevű, családi programsorozat.  A Múltidéző Piactér –Úszópiac így a piaci szereplők és a szakmák ünnepe mellett a kamara 165. évfordulója ünnepének is tekinthető. A szeptember 12-i hétvégén sorra kerülő rendezvény a Bálna mellett, a Nehru Parton lesz lehetőség látogatni, minden érdeklődő számára díjmentesen.

 

A szervezők számos családi és gyermekprogrammal várják a látogatókat. A nagyszínpadon fellép egyebek mellett Péter Szabó Szilvia a korábbi NOX együttes frontembere, a Görömbő Kompánia, a Kerekes Band és a Budapest Ragtime Band. A látogatók Megismerkedhetnek a magyar gasztronómiával, lesz mini vidámpark, falmászás, mutatványosok, tűzzsonglőrök, óriás társasjáték, fa logikai játékok, kosárhinta és mini lovagi torna is. Idén először bekapcsolódik a vásári forgatagba az „úszópiac" is, mely a Nehru Parton egy álló hajón várja az érdeklődőket. A Középkori Piactér kézműves bemutatókkal és vásárral-, míg a Mesterségek Utcája számos megtekinthető foglalkozással – például fafaragással, gyöngyfűzéssel, kovácsmesterséggel - színesíti a programot, melyeket egyébként ki is próbálhatnak mind a fiatalok, mind az idősebbek.

Info: www.multidezopiacter.hu