Multifunkciós sportpályákkal és promenáddal is gyarapodik a Városliget

Forrás: turizmus.com

 2020. június 11. 13:08

Több multifunkciós sportpálya, egy kétkilométeres, kivilágított futókör, egy újabb kutyás élménypark, valamint egy különleges terepjátszótér is elkészül idén nyár végéig a Városligetben.

A Liget Budapest Projekt keretében megvalósuló városligeti parkfejlesztés második ütemében az újabb család-, gyermek- és sportbarát fejlesztések mellett elkészül a hangulatos városligeti promenád Ajtósi Dürer sor és Damjanich utca közötti szakasza, valamint megújul a Kis Botanikus kert is a parkban  – jelentette be Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A vezérigazgató kiemelte:

őszre a Városliget 100 hektáros parkját érintő kert- és tájépítészeti felújításának második üteme is lezárul.

A Fővárosi Önkormányzat által elrendelt változtatási tilalom megszűnésével mintegy 93 000 m² zöldfelület is megújul és az előzetesen tervezett több mint 200 lombos fa ültetése elől is elhárult az akadály – írta a cég közleményében.

Mászófal a Ligetben

Fotó: ligetbudapest.hu

A parkfejlesztés második ütemében egy újabb tematikus kutyás élménypark várja a gazdikat és négylábú kedvenceiket.

A parkrész különlegessége, hogy elkülönített területet kaptak a kis- és a nagytestű kutyák és mindkét részen terepalakulatokkal megmozgatott játéktereket alakítottak ki a számukra.

Az új kutyás parkban már nyár végén játszhatnak a négylábúak.

Gyorgyevics Benedek elmondta azt is, hogy a Liget Budapest Projekt megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítanak az egészséges életmódra ösztönző sportolási és kültéri játszó funkciók erősítésére, bővítésére. Ennek legfontosabb állomása az Ajtósi Dürer sor – Dózsa György út szomszédságában található terület teljes megújítása, itt két, foglalható kivilágított (egy műfüves labdarúgó és egy gumi burkolatú kosárlabdázásra, röplabdázásra és lábteniszre alkalmas pálya) és három ingyenesen használható multifunkciónális pálya jön létre.

Fitneszeszközöket is telepítenek az új sportcentrumba

Fotó: ligetbudapest.hu

A ligeti hagyományoknak adózva asztalitenisz- és sakkasztalok is helyet kapnak a területen, de számos kültéri fitneszeszközt és két darab Teqball asztalt is elhelyeznek a centrumban. A sportolók kényelmét női, férfi és akadálymentesített öltözők, illetve ivókutak, kerékpártárolók szolgálják. A nyitás a nyár második felében várható.

A 2 kilométer hosszúságú, színezett rekortán borítású futópálya teljes hosszában kivilágított lesz, a belépési pontoknál bemelegítő területeket, a pálya útvonalán pedig ivókutakat helyeznek el a tervezők. Az új futókör kivitelezése a végéhez közelít, az ősszel vehetik birtokba a sportolók.

Gyorgyevics Benedek kiemelte azt is, hogy a Liget Budapest Projektnek köszönhetően visszanyeri régi fényét a Városliget egyik legkülönlegesebb növényeit felvonultató, ismeretterjesztő parkeleme, a Kis Botanikus kert is, amelybe mintegy 35 ezer tő, 335 különböző fajtájú új növényt ültetnek el, ezeket idén ősszel már megcsodálhatják a látogatók.

Multifunkciós sportpálya

Fotó: ligetbudapest.hu

Az Ötvenhatosok terén lévő egykori betonfelületű parkoló helyén épülő mélygarázs felett egy promenádot alakítanak ki, mintegy 2 hektár területen. A promenád középső pihenő zónájában elhelyezkedő köztéri világítótestek, ülőbútor kombinációk és zöldkazetták osztják tovább a széles burkolt sétányt.

Az elegáns sétány és a park határán 600 m² területű ülőbútorokkal kialakított pihenőtér és egy 80 m² nagyságú díszmedence várja a látogatókat. A Promenádot év végén vehetik birtokba a parkhasználók és a környékbeliek.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.