Munkácsy-kiállítás nyílik Hatvanban

Forrás: turizmus.com

 2020. július 06. 14:15

Pákh Imre gyűjteményéből nyíló nagyszabású, 63 műtárgyat bemutató kiállításnak ad otthont a Hatvany Lajos Múzeum július 10-től október 11-ig.

A világhírű Munkácsy-képek bemutatása kultúrtörténeti mérföldkő Hatvan város életében. A művész több remekműve – köztük  az Ásító inas és a Hímző leány – lesz kiállítva a múzeumban, melynek összes kiállítóterét átrendezik az alkalomra.

A híres Ásító inas is a kiállított festmények között lesz

Fotó: a Hatvany Lajos Múzeum plakátja

„A teljes emeleti részt alárendelik a magyar festőművésznek. A lépcsőn felérve lesz egy ismertető Munkácsy Mihályról, ahol az életéről és munkásságáról tudhatnak meg többet a látogatók. Ezt követően teremről-teremre haladva, időrendben tárulnak fel előttünk az alkotások (...) Klímát is kell mindenhová felszerelni, mert ezeket a festményeket meghatározott hőmérsékleten kell tartani. Fejlesztik a kamerarendszert is, valamint új síneket építenek a falakra, mivel van olyan kép, amelynek a súlya eléri a 100 kg-ot is” – adta hírül még az év elején a Hatvani Hírlap, akkor még nem tudták, hogy a tervezett márciusi nyitás a koronavírus-járvány miatt későbbre tolódik.

Horváth Richárd polgármester akkor úgy nyilatkozott: kultúrtörténeti pillanat a városban, hogy egy ilyen jelentős tárlatnak helyet tudnak adni. Nagyon sok érdeklődőt várnak, s nemcsak Hatvanból, hanem az ország más településeiről is.

A polgármester úgy véli, hogy a most végrehajtott múzeumi munkálatok által a jövőben több nagy volumenű kiállítás helyszíne lehet a Hatvany Lajos Múzeum.

A Munkácsy-kiállítás regisztrációhoz kötött! Az alábbi elérhetőségeken lehet ezt megtenni: az info@hatvanymuzeum.net e-mail-címen, vagy a 06/37-540-124-es telefonszámon.

A kiállításról további részletek a múzeum oldalán.