A jazz és a könnyűzene nemzetközi élvonalából érkeznek fellépők a Müpába

Forrás: MTI

 2024. április 16. 12:05

A jazz és a könnyűzene nemzetközi élvonalából érkeznek fellépők a Müpába: Dee Dee Bridgewater jazzénekesnő és kaverttje, a Take 6 amerikai zenekar, a Postmodern Jukebox zenei formáció várja majd a közönséget a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Dee Dee Bridgewater legendás énekesnő Quartet We Exist! elnevezésű turnéja keretében érkezik Budapestre június 30-án – tájékoztatott a Müpa.

A Tony-díjjal és három Grammy-díjjal is kitüntetett énekesnő hat évtizedes pályafutása alatt dolgozott a jazz legnagyobb legendáival, tagja volt többek között a Thad Jones-Mel Lewis Orchestrának, de zenélt Max Roach-csal, Sonny Rollinsszal, Dexter Gordonnal és Dizzy Gillespie-vel is.

A jazz élvonalából érkeznek fellépők a Müpába

Fotó: Müpa

 

A Take 6 korábban már lépett fel a Müpában. Az amerikai zenekart tíz Grammy-díjjal tüntették ki, emellett a műfajban a legtöbb Grammy-jelölést is ők kapták. A Take 6 a jazz meghatározó, korai műveit feldolgozó új albumát mutatja be július 6-án a magyar közönségnek.

A Scott Bradlee zongorista által alapított Postmodern Jukebox 10. jubileumi turnéja alkalmából látogat Budapestre. Szeptemberi dupla koncertjük (szeptember 13. és 14.) a popzene mai és örökzöld dalait dolgozza át swingesített, jazzesített, doo-woposított, soulosított, Motown-hangzású hangszereléssel.