Múzeumok Éjszakája Eszterházán, ahol újra életre kel a barokk-rokokó világ

Forrás: turizmus.com

 2021. június 23. 10:11

Június 26-án, szombaton életre kel Eszterházán a „Fényes” Miklós korabeli barokk-rokokó világ. 17 órakor a kastély díszudvarán hercegi pompát idéző köszöntővel nyitják meg a Múzeumok Éjszakáját és egész este változatos programokkal várják az érdeklődőket.

A múzeumi térben barokk szimmetria vezetés, lepkevadászat a Lés-erdőben, lovashintó a kastélyparkban, kisállat-simogató és díszmadár-bemutató a Pál-majorban, rózsakerti vezetett séta, levendulás családi kézműves program, barokk ízek az Esterházy-kávézóban, csillagnéző a Lés-erdőben – sorolják a rengeteg programlehetőséget a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményben.

eszterhaza

A fertődi Esterházy-kastélyban újra életre kel a barokk-rokokó világ június 26-án

Fotó: Esterházy-kastély Fotótár

Éjfélig félóránként a barokk szimmetriáról szóló tárlatvezetések indulnak a múzeumi térben, 25 fő részvételével, regisztrációval.

18 órától vezetett sétákat indítanak óránként a Rózsaháztól a Cziráky Margit Rózsakertben „Rózsák és Esterházyak” címmel.

19.30 órakor a Rózsaház bejáratától nyomkeresés, madárles indul a Lés-erdőbe. Ehhez a programhoz kényelmes cipő és zseblámpa ajánlott.

Az Esterházy-kávézóban 17-től 22 óráig barokk ízek várják az ínyenceket. Erre a különdíjas programra regisztráció is szükséges.

17 és 21 óra között a francia parkban, Joseph Haydn szobra elől lovas hintó indul Elysium felfedezésére. A program szintén különdíjas.

17 és 18 órakor lepke- és gyógynövény-bemutatót tartanak a kastélypark mögötti réten. Eközben pedig a Pál-majorban kisállat-simogató és díszmadár kiállítás, míg a levendulakertben „Eszterháza illatos kertje” néven családi kézműves program várja a látogatókat.A regisztrációköteles programokra az info@eszterhaza.hu vagy a +36 99/537-640 telefonszámon lehet helyet foglalni. A jegyárakról, a részletes programról és a betartandó óvintézkedésekről pedig a kastély hivatalos honlapján lehet bővebb információkat találni.