Múzeumok online tartalmainak keresőoldala indult el

Forrás: MTI

 2020. április 21. 15:30

Elindult a Virtuális Mozaik Múzeumtúra, a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldala.

A zárva tartó múzeumok, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal, számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online.

Az újonnan elindult oldal célja, hogy összegyűjtse és egy oldalon megjelenítse a múzeumok digitális tartalmait.

A Mozaik Múzeumtúra közleményében azt írják, a weboldalon a pedagógusoknak a digitális oktatást segítő tartalmak és múzeumpedagógiai foglalkozások közzétételével nyújtanak segítséget.

Elindult a Virtuális Mozaik Múzeumtúra, a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldala

Fotó: mozaikmuzeumtura.hu

Már csaknem 150 digitális tartalom érhető el, többek között audio guide-ok, virtuális kiállítások, épületbejárások, múzeumpedagógiai foglalkozások, online gyűjtemények, adatbázisok és folyóiratok – emeli ki a közlemény.

Az oldalon megjelenő tartalmakat hashtagekkel látták el, különböző kategóriára, tematikára, korosztályra vagy akár a keresett múzeum nevére lehet szűrni, így első kézből juthatnak az érdeklődők a számukra legfontosabb információkhoz.

A szűrés után megkapják a megfelelő találatokat, és a kiválasztott tartalom képére klikkelve annak weboldalára jutnak el.

Mivel az oktatáshoz egy friss kutatás szerint a pedagógusok szívesen használják fel a múzeumok vizuális anyagait, ezért összegyűjtötték a magyarországi múzeumok Youtube-csatornáit is, ahol mindenki választhat a megfelelő tartalmak közt.

Az új Mozaik Múzeumtúra weboldal itt érhető el.