Múzeumok Őszi Fesztiválja a Magyar Turisztikai Ügynökség részvételével

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 24. 16:21

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2016-ban a tizenegyedik Múzeumok Őszi Fesztiválja megszervezésével folytatja a 2006-ban hagyományteremtő céllal elindított, mára a hazai muzeális intézmények egyik legjelentősebb eseményévé vált rendezvénysorozatát.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016. szeptember 26-án az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóval kezdődik és 2016. november 13-ig tart. Idén több mint 150 muzeális intézmény szervez programokat az országos múzeumoktól a vidéki tájházakig, és az érdeklődőket országszerte közel 1700 programesemény várja a Múzeumok Őszi Fesztiválja hét hete alatt.

Építs hidat – Híd, ami összeköt! A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016-ban ezt a jelmondatot választva „a legnagyobb magyar" munkásságáról megemlékező Széchenyi-emlékévre is reflektál. A Széchényi család nagyban hozzájárult a magyar kulturális élet kialakításához, megalapozásához: gróf Széchényi Ferenc nevéhez köthető az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Nemzeti Múzeum megalapítása, fia, Széchenyi István a Magyar Tudományos Akadémia felállítását segítette jövedelme felajánlásával, valamint a Lánchíd építtetése is az ő nevéhez fűződik, így a fesztivál méltán kapcsolódik ezen emlékév gondolatiságához.

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség az elmúlt évekhez hasonlóan idén is stratégiai partnerként vesz részt a Múzeumok Őszi Fesztiváljának promóciójában. Az itthon.hu központi oldalon akciós szállásajánlatokkal ösztönözzük a MŐF látogatóit, hogy több napot is töltsenek el egy-egy felkeresett helyszínen, ezen kívül konkrét turisztikai csomagokat is összeállítottunk programajánlatokkal és szálláshelyekkel. Fontos része a promóciónak a Gödöllő és Hatvan környékére szervezett belföldi újságíró tanulmányút, ami október közepén kerül lebonyolításra. Külön fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy múzeumok és az ajánlott szálláshelyek nagy többsége SZÉP kártya elfogadó hely is.