Múzeumok Őszi Fesztiválja tanulmányút az MTÜ szervezésében

Forrás: turizmus.com

 2016. október 19. 14:30

A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvény félidejében hatvani és gödöllői programokkal ismerkedhettek meg az újságírók a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ szervezésében.

Kiemelten szerepeltek a programban a közeledő őszi szünetre ajánlott programok és szálláslehetőségek.

A tanulmányút első állomásán, Hatvanban a résztvevők megismerkedhettek a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeummal és az iskolásoknak szóló Társas vadászat – múzeumpedagógiai élményprogrammal,  illetve a Vadászati Élménytérben lehetőségük volt kipróbálni a virtuális interaktív vadászati programokat. A Gödöllői Királyi Kastély is rengeteg programlehetőséget bemutatott, többek között a Megérkezett a király! múzeumpedagógiai bemutatót, a múzeumpedagógiai kabinet kipróbálását és természetesen a Horthy-bunker kínálta programokat is.

A Gödöllői Városi Múzeum bemutatta a Tündérkert programját, ahol  Kócos és Copfos segítségével ismerkedhetnek meg a családok a múzeum érdekességeivel, ezen kívül bemutatásra került a múzeum újdonsága, az interaktív tárlatvezetés a szeptember 9-én megújult „A mi városunk" és a „Gödöllői Művésztelep" című kiállításon. A Gödöllői Királyi Kastély barokk színházában megrendezésre került sajtótájékoztatón, mindenki kiemelte, hogy ezek a programok minden múzeumban elérhetőek a nagyközönség számára.