Nagy siker az első kambodzsai idegenforgalmi vásár

Forrás: turizmus.com

 2017. december 11. 13:06

Kambodzsa idegenforgalma a délkelet-ázsiai régióban a legdinamikusabban fejlődők közé tartozik – hangsúlyozta a Siem Reapban rendezett első turisztikai seregszemlén Thong Kohn, az ország idegenforgalmi minisztere.

Korábban történt

Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium magyarországi és kelet-európai képviselőjeként vett részt a vásáron. Az ország gazdag kulturális, természeti és ökoturisztikai látnivalókban, és az ide látogatók már nemcsak a világ csodái közé tartozó Angkor Templomegyüttest tekintik meg, hanem egyre többen látogatnak Phnom Penhbe a gyarmati időkre emlékeztető királyi fővárosba. Az érintetlen, ám gyorsan fejlődő infrastruktúrával rendelkező tengerparti üdülőhelyre,  Sihanukville-be a belföldi repülőjáratokon kívül beindult a nemzetközi utasforgalom  és a fővárossal összekötő vonatközlekedés is.

Az esemény alkalmával aláírásra került egy szándéknyilatkozat kambodzsai és myanmari részről, mivel a két ország turisztikai miniszterei kínálataikat közösen kívánják értékesíteni a külföldi piacokon. Kiemelt hangsúlyt helyeznek  Baganra és Angkorra, valamint tervezik a két desztináció közötti közvetlen légi kapcsolat beindítását.

Sikeres volt a Thaifölddel elindított turisztikai együttműködés, ami jó mintaként szolgál a kambodzsai-myanmari kooperációnak.

Sárdi Rudolf  tájékoztatása szerint az Angkor Wat  belépőiből származó idei  bevétel az év első tíz hónapjában rekordot döntött és elérte a 84 millió dollárt, ami  71%-os növekedésnek felel meg az elmúlt év azonos időszakához képest. 2017. első kilenc hónapjában a Kambodzsába látogató külföldiek száma 12%-al emelkedett és elérte a 3.5 milliót.

A Kambodzsa és Myanmar közötti idegenforgalmi szándék nyilatkozat ünnepélyes aláírása Siem Reapben.

Fotó: Sum Manet / Khmer Times