Nagy sikerrel zárult a Budapesti Tavaszi Vásár

Forrás: turizmus.com

 2019. április 29. 17:34

Igazi tavaszi hangulat, számtalan program, hatalmas érdeklődés jellemezte a programsorozatot.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) szervezésében megvalósult, és vasárnap zárult Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Kulturális Fesztivál négy helyszínen (Vigadó tér, Deák tér, Fővám tér, Városháza park) várta a látogatókat több mint 3 héten keresztül. Közel félmillióan voltak kíváncsiak a színes programokra, a kézműves termékekre és a gasztronómiai különlegességekre.

A Budapestre látogatók hozzávetőleg 60%-a kifejezetten a kulturális programkínálat miatt érkezik a városba, így a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében megvalósuló vásár a tavaszi szezon egyik kiemelt attrakciójának számít. A BFTK, mint a főváros hivatalos turisztikai és fesztiválszervező cége, kiemelt feladatának tekinti olyan kulturális események létrehozását, amelyek színesítik Budapest kulturális programkínálatát, még vonzóbbá téve a magyar fővárost a hazai és külföldi látogatók számára.

Az idén még szélesebb kulturális kínálattal készültek a szervezők

Fotó: www.turizmus.com

A vásár eddig is számtalan programot biztosított a hazai és külföldi vendégek számára egyaránt, azonban idén még szélesebb kulturális kínálattal készültek a szervezők. A helyszíneken napi rendszerességgel különböző koncertekkel, iparművészeti bemutatókkal, népzenei és néptánc műsorokkal találkozhattak az érdeklődők. A kiemelt turisztikai szerepe miatt idén – a korábbi évekhez képest – még több volt a kulturális program: a fő színpadon, a Vigadó téren minden nap találkozhatott a közönség színvonalas előadással. Húsvét ideje alatt pedig a belvárosba is beköltözött a hagyomány: tojásfestők, tojáspatkolók munkáját lehetett megcsodálni. A színpadon kiemelt szerep jutott a fővárosi művészeti iskolák ifjú tehetségeinek.

A Budapesti Corvinus Egyetem turisztikai kérdőíves kutatást végzett a vásár látogatói körében. A több száz fős minta alapján végzett felmérés eredményei május végétől lesznek elérhetőek.