Nagy várakozás előzi meg a Nagy Magyar Turizmusnapot

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. szeptember 13. 16:17

Idén is megrendezik az MTÜ prémium kategóriás szakmai seregszemléjét, a Nagy Magyar Turizmusnapot Bécsben.

A német elnevezés (Großer Ungarn Tourismustag) alapján GUT-nak is hívott, immár önálló branddé vált rendezvény idén szeptember 29-én hatodik alkalommal mutatkozik be, s amelyen egésznapos randevút ad egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma. Prezentációk, workshopok és show-műsor keretében ezúttal több mint két tucat hazai turisztikai egyesület, szálloda és egyéb turisztikai szolgáltató mutatja be újdonságait az osztrák piacon, az MTÜ szervezésében.

A rendezvény célja, a hazai turisztikai kínálat és aktualitások megismertetése, piacra segítése, kedvező promóciója és ez által elismertetése Ausztriában.

Idén a súlyponti téma a Balaton Régió lesz, ahol minden negyedik magyarországi osztrák vendégéjszaka realizálódik. A balatoni ajánlatokat 12 turisztikai szövetség és egyesület képviseli, akik „nagy erőkkel” érkeznek majd Bécsbe. Az Ausztriában még titkos tippnek számító régiót idén a Közép-Dunántúl jelenti, ahonnan 15 szolgáltató képviseli a turisztikai kínálatot. Összesen több mint 50 turisztikai szakember, szolgáltató, érkezik majd erre a napra Magyarországról Bécsbe, hogy üzleti elképzeléseiket, turisztikai vonzerőiket és kincseiket megmutassák az osztrák utazási irodák, cégek és a sajtó képviselőinek.

A B2B jellegű értékesítés-ösztönző rendezvényt nagy várakozás előzi meg az ausztriai turisztikai szakma részéről is, az elmúlt hetekben valamennyi ismert osztrák turisztikai újság foglalkozott vele, meglátogatásra ajánlva azt a szakmának. Az akviráció első napján már 100 felett volt a regisztrált osztrák látogatók száma. Az osztrák szakmai partnerek és média képviselői mellett látogatóként meghívást kaptak a az MTÜ „tiszteletbeli turizmus nagykövetei” is, akik az ausztriai magyar diaszpóra köréből csatlakoztak a négy éve indított Rot-Weiß-Rot in Ungarn elnevezésű turizmus-mozgalomhoz.

Az új kor „kihívásainknak” megfelelően idén is lesz sztárvendége a rendezvénynek Gájer Bálint személyében, akik a zene segítségével egyedi és helyszínre szabott varázslatos útra viszi a turizmusnap résztvevőit a Balaton régióba és környezetébe. Természetesen a kulináris élvezetek, így a magyaros konyha jellegzetes ételei, s a régiók borai sem maradhatnak el a terítékről. A többszörös Destillata nyertes Agárdi Pálinkafőzde pedig a régió zamatos ízeit lepárolva prezentálja, míg a veszprémi Chianti Étterem és a Kreinbacher birtok pezsgői a magyarországi gasztroforradalomból adnak kóstolót. A prémium turizmusnap egy azon 30 rendezvény sorából, amely idén szeptember és december között valósul meg az ausztriai magyar külképviseletek (nagykövetség, kulturális intézet, MTÜ) együttműködésében. További infók ITT.