Nagykanizsán épül a második vidéki velodrom

Forrás: Magyar Építők

 2018. július 12. 11:00

Hét nyugat-magyarországi város közül a kerékpárosbarát Nagykanizsa került ki győztesen. A velodromot a környező falvakban élők és a külföldről érkezők is igénybe vehetik.

A létesítmény kiszolgálja a versenysportot, és egyben a szabadidős sportolásra is lehetőséget ad majd. A 200-250 méter hosszúságúra tervezett, fedett körpálya közepén sportolásra alkalmas teret alakítanak ki. A kerékpáros edzőcsarnok a Sport és Rendezvénycsarnok, valamint a Kanizsa Centrum szomszédságában lévő önkormányzati területen épül fel. A tervek szerint a létesítmények közös terveket is meg tudnak valósítani, míg hosszabb távon a dél-zalai városban egy kerékpárosakadémia is létrejöhet. Nagykanizsa kerékpárosbarát település, az elmúlt években kerékpárutakat építettek, a Csónakázó-tó partján hegyikerékpáros pályát alakítottak ki – emlékeztetett Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere. A kerékpáros turizmusban sok lehetőség rejlik, a velodromot pedig környező falvakban élők és a külföldről érkezők is igénybe vehetik.

A másik vidéki velodrom Debrecenben épül majd

Fotó: magyarepitok.hu

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, Nagykanizsa térségének országgyűlési képviselője kiemelte: a városban tíz éve dolgoznak a kerékpározás népszerűsítéséért, fejlesztéséért. A velodrom építésével óriási lehetőséget kapott a térség, és az üzemeltetésével kapcsolatban olyan koncepció készült, amely a fenntarthatóságát is biztosítja.

A kormány 2017-ben döntött arról, hogy a budapesti velodrom mellett két vidéki helyszínen épít pályakerékpáros edzőcsarnokot. A velodromért Nyugat-Magyarországon hét város versengett, de a leginkább végiggondolt és kidolgozott pályázatot Nagykanizsa nyújtotta be. A Kelet-Magyarországra tervezett velodrom Debrecenben épül fel.

Kapcsolódó cikkek

Nappal túra – este buli

2018. július 11.