Nagykőrösre költözik Magyarország egyetlen autós szafariparkja

Forrás: turizmus.com

 2022. február 15. 12:39

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, hogy a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően a cirkuszi munkát maguk mögött hagyva ott tölthessék megérdemelt pihenésüket.

„A Richter Safari Park egy folyamat eredménye, melynek során a modern állatvédelmi elvárásoknak teszünk eleget: családtagként szeretett vadállatainkat kivonjuk a cirkuszi munkából. A parkban számukra ideális környezetben folytathatják életüket, miközben a közönséggel való kapcsolatuk is megmarad. A jóllétüket szolgálja az is, hogy továbbra is megszokott ápolóik gondoskodnak róluk” – mondta el Richter József cirkusz- és szafaripark-igazgató.

A parkot először Szadán nyitották meg 2020-ban, innen költözött Nagykőrösre. A parkban közel kétszáz állat élheti mindennapjait szabadon, és életükbe mi is bepillantást nyerhetünk a saját autóinkból. A közel három kilométer hosszú útvonalon valódi szafarihangulat várja az érkezőket.

A nagykőrösi szafaripark április 14-től látogatható

Fotó: Richter Safari Park

A hatalmas területen az autós szafaripark mellett egy élményparkot is létrehoztak, ahol egész napos programok várnak mindenkit. A harmincméteres óriáskerékről, a Safari Eye-ról madártávlatból csodálhatjuk meg az elénk terülő egzotikus látványt; az állatsimogatóban az autóból kiszállva közvetlen közelről lehet találkozni olyan állatokkal, mint például a kenguru vagy a láma.

Emellett a cirkuszsátorban az artisták naponta többször, negyvenperces műsorral szórakoztatják a nagyérdeműt, és a műsor végén a gyerekek kipróbálhatják a cirkuszi eszközöket. Lesz elefántos bemutató és a Dinóparkban a közel hatvanötmillió évvel ezelőtt kihalt dinoszauruszok életét ismerhetjük meg.

A sok érdekes program és látnivaló után egy kellemes sétára is lehetőség van a területet körülölelő tó partján. A játszótéren dodzsem, körhinták és ugrálóvárak várják a gyermekeket, az élménydús nap végén pedig a büfében ehetünk és ihatunk egy jót.