Nagyobb hitelgarancia az osztrák turizmusban

Forrás: WKÖ

 2017. július 09. 16:21

Megemelte a garanciavállalását az Osztrák Turizmusbank (Österreichische Hotellerie und Tourismusbank ÖHT), a keret a hozzáadott 125 millió euróval 250 millió eurót tesz ki.
Az osztrák Gazdasági Kamara (WKÖ) szóvivője szerint a turisztikai vállalkozások befektetéseihez szükséges hiteleknél jobb, könnyebb hozzájutást kell biztosítani, ebben jelentősen segít a megemelt garanciavállalás az egyébként állami tulajdonban lévő ÖHT részéről. „A vállalkozások nemzetközi versenyképességének javításához folyamatos befektetésre, fejlesztésekre van szükség”.

2016-ban az osztrák turisztikai vállalkozások befektetései jelentősen, 50%-kal emelkedtek, mindehhez komoly hitelgaranciára volt szükség. Az idei 250 millió euró keretből már 235 millió felhasználásról döntöttek.

2016-ban az osztrák turisztikai vállalkozások befektetései jelentősen, 50%-kal emelkedtek, mindehhez komoly hitelgaranciára volt szükség

A szigorodó hitelezési feltételek miatt is szükséges a nagyobb hitelgarancia. Különösen nagy a kihívás a kkv-k esetében, melyek 90%-t teszik ki a turisztikai vállalkozásoknak.

„Örülünk annak, hogy a WKÖ a szakmai szövetségekkel együtt a politikai vezetőket rávette a fenti intézkedésekre, ezzel garantálva a jövőbeni befektetéseket és a vállalkozások fenntartható fejlődését” – mondta Petra Nocker-Schwarzenbacher, a WKÖ Turisztikai és Szabadidő Szakosztályának vezetője.