Kiváló eredménnyel zárult a nürnbergi GTM

Forrás: turizmus.com

 2017. május 16. 12:36

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) kiváló visszhangot könyvelt el a 43. Germany Travel MartTM (GTM) rendezvény bel- és külföldi résztvevőinél.
A kétnapos workshop zárásaként a DZT egy helyszíni felméréssel elemezte az értékesítési rendezvény sikerét a német kiállítóknál: eszerint 18 százalékuk először mutatta be kínálatát a GTM-en, 82 százalékuk legalább másodszorra vett részt, több mint 50 százalékuk pedig több mint tízedszerre képviseltette magát. A résztvevők 94 százaléka elégedett vagy nagyon elégedett volt a részvétellel, 88 százalék jelezte, hogy jövőre is kiállít..

A BAYERN TOURISMUS Marketing GmbH (by.TM) és a Congress- und Tourismus-Zentrale Nürnberg közösen voltak 2017. május 7–9. között a GTM vendéglátói. A németországi beutazás legfontosabb B2B-platformján a nemzetközi utazási szakma kereken 500 szakembere, döntéshozója, illetve a legfontosabb küldőpiacok szakmai újságírói szereznek információkat a legújabb trendekről, fejlődésekről és a németországi turisztikai termékekről. A Messe Nürnberg területén megrendezett kétnapos workshopon a hotelszakma, a közlekedés, illetve a helyi és regionális turisztikai szervezetek kereken 330 kiállítója mutatta be a nemzetközi szakmai látogatóknak kínálata minőségét és sokszínűségét. Emellett az online Networking Tool segítségével kereken 19 ezer időpont került előzetes lefoglalásra. Ebben az évben a kiállítók különösen értékelték a zökkenőmentes lebonyolítást, illetve a helyszíni szervezői támogatást. Szintén pozitív értékelést kapott a tömegközlekedési eszközök használata.

A GTM megnyitóját a nürnbergi Operában tartották

Fotó: DZT

A DZT annak érdekében, hogy a rendezvény minél szélesebb körben elérhetővé váljon, idén ismét bevonta kommunikációjába a közösségi média csatornáit. A DZT Twitter-felületén május 6–9. között 342 tweetet tett közzé és kereken 150 ezer oldalletöltést ért el a gbntlive csatornán.

Az idei GTM – ugyanúgy, mint az előző években – ismét zöld rendezvényként került lebonyolításra. A GTM 2017 koncepciója már megkapta a Green-Note minőségi jelzést.