Nagyszabású fürdő- és uszodafejlesztés Dunaújvárosban

Forrás: MTI

 2017. november 05. 10:05

A munkaterület csütörtöki átadásával megkezdődött a dunaújvárosi élményfürdő felújítása. Az új városi fürdő- és vízisport-centrum teljes költsége a Fabó Éva Sportuszoda felújításával együtt 4,5 milliárd forintot tesz ki.
Cserna Gábor polgármester megjegyezte, hogy ebben az összegben benne van az élményfürdő megvásárlására fordított összeg is, amelyre a kormány közel 900 millió forintot adott az önkormányzatnak. Hozzátette, hogy a fejlesztések a Modern Városok Program keretében valósulnak meg.

Cserna Gábor közölte, hogy az élményfürdő szeptemberi megvásárlása után megtörtént az átadás-átvétel, majd a felújításhoz szükséges kiviteli tervek is elkészültek. Utóbbiak elkészítéséhez részletesen fel kellett mérni az évek óta használaton kívüli létesítményt, a medencéket, csúszdákat, uszodatechnikai- és gépészeti rendszereket, a villamos hálózatot és a tűzvédelmi rendszereket is.

A tervek szerint tavasszal kezdődhet a már felújított élményfürdő próbaüzeme

Fotó: magyarepitok.hu

Az önkormányzat a legkedvezőbb pénzügyi és műszaki ajánlatot tevő DVG Zrt-vel kötött vállalkozási szerződést a kivitelezésre. Bizonyos szakipari munkákra a vállalkozás más, külső cégeket is bevon.

A DVG első lépésben a medencetestek, a sérült burkolatok és felületek javítását végzi el, várhatóan decemberben az uszodatechnikai kivitelezések is elkezdődhetnek.

A tervek szerint tavasszal kezdődhet a már felújított élményfürdő próbaüzeme, ezt követően pedig megkezdik a közvetlenül mellette fekvő Fabó Éva Sportuszoda felújítását is.