Nagyszabású szilveszter Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2015. december 16. 13:30

Eddig is nagy hagyománya volt az osztrák fővárosban az újév köszöntésének, de idén talán még jobban felkészülnek rá – a turisták kedvéért is – a báltermekben, a koncerthelyszíneken, és az utcán egyaránt.

Szilveszter itt is a kötelező bulizás napja, ami idén 10 órakor kezdődik az Ottakringer sörfőzdénél koncertekkel, nagy kriglicsattogtatással és később tűzijátékokkal. 11 órakor indul az újévköszöntő futás, végig a Ringen. Sok futó ilyenkor beöltözik kéményseprőnek vagy rózsaszín malacnak.

Ezek a hagyományos szerencsehozó jelképek jelen lesznek majd számtalan formában a hajnali 2-kor kezdődő nagy utcai bulifolyamon, a Rathausplatztól a Freyungig, a Grabentől a Stephansplatzig. Ezen az útvonalon számos büfé kínál ilyenkor forralt bort, pezsgőt és természetesen frissen sült kolbászkákat, virsliket és édességeket.

 

A legnagyobb tűzijáték idén is a Rathausplatznál látható majd, amikor éjfél után felhangzik a Kék Duna keringő. Nem messze innen a Volksgarten klubban folytatódik a hagyományos parti.

Idén sem marad el a híres újévi koncert, a Bécsi Filharmonikusok előadásában, amelyet ezúttal Mariss Jansons vezényel. Akik nem jutottak be a koncertterembe, az élő adást a Rathausplatznál nézhetik végig az óriás kivetítőkön, miközben másnaposság ellen egy finom, tápláló reggelit fogyasztanak.