Nagyvárad Európa legbiztonságosabb úti céljai között

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 18. 10:06

A turizmus újraindulása kapcsán lista készül Európa legbiztonságosabb úti céljairól, amelyre Nagyvárad is felkerült.

A brüsszeli székhelyű European Best Destination projekt szervezői a koronavírus-járvány kezdete óta igyekeztek naprakész információkkal ellátni az utazókat a biztonságos úti célokról. Most, hogy a járvány lecsengőben van Európa legtöbb országában, megnyílnak a határok és elindulnak a légi járatok, a szervezők dolgoznak egy lista összeállításán a járvány által legkevésbé érintett úti célokról. Ezekben a városokban az a közös, hogy szigorú higiéniai szabályokat vezettek be a szálláshelyek, éttermek, üzletek és éttermek számára, illetve szigorították a társadalmi távolságtartás szabályait.

Az utazások újraindulásával a szervezők azt kérik, hogy a távolságtartási szabályokat továbbra is tartsa be mindenki utazásai során is, és lehetőség szerint mindig viseljen maszkot, ahol lehetséges és szükséges. Azt is javasolják, hogy a 70 év felettiek, a túlsúlyos és légzési problémákkal küzdő személyek különösen legyenek óvatosak.

Európa legbiztonságosabb úti céljainak listája felkerült Nagyvárad is.

Biztonságos desztináció Nagyvárad

Fotó: Nagyvárad város

A partiumi nagyvárosban sikerült alacsonyan tartani a fertőzések számát, ennek egyik oka, hogy egyetlen kórházban vizsgálták és kezelték az összes gyanús beteget. A korai tesztelés miatt pedig egyetlen egészségügyi dolgozó sem fertőződött meg a városban. Az éttermek és a szálláshelyek megfelelő higiéniai intézkedéseket vezettek be. A város a nyáron már visszavárja a turistákat szecessziós építészetével, fürdőivel és hatalmas zöld területeivel.

A legbiztonságosabb tengerpartok listája már szintén elérhető az oldalon.