Naperőművet épít a Harkányi Gyógyfürdő

Forrás: turizmus.com

 2023. január 02. 16:45

Két pályázattal összesen több mint 820 millió forint támogatást nyert a Harkányi Gyógyfürdő Zrt., melyből naperőmű épül majd, ezzel is csökkentve a fürdő rezsiköltségeit, de turisztikai fejlesztésekre is több mint 500 millió forint jut majd.

Csaknem 306 millió forint összegből - egy 490 és egy 50 kilowatt teljesítményű naperőmű épül majd az önkormányzat által kijelölt, városi tulajdonban lévő – turisztikailag nem hasznosítható – területen, valamint a fürdő régi irodaépületének tetején - írja a Bama. Idén 70 millió forintról 600 millió forintra növekedett a fürdő villanyszámlája, az erőmű telepítésével azonban a fürdő a villamosenergia-fogyasztásának közel 20 százalékát saját megújuló energiából fogja tudni fedezni. Ez a jelenlegi árak mellett évente 120 millió forintos megtakarítást eredményezhet a villanyszámlán.

harkanyfurdo

A pályázaton nyert összegből a fürdő arculati egységesítését is elvégzik

Fotó: Harkányi Gyógyfürdő Zrt.

A másik pályázatból turisztikai fejlesztések fedeznek majd 514 millió forint értékben. A Harkányi Gyógyfürdő ebből többek között új, készpénzmentes beléptetőrendszert telepít majd, valamint a fürdő arculati egységesítését is elvégzik.