Napközis táborból alakítottak ki élményparkot Zalaegerszegen

Forrás: MTI

 2022. április 29. 07:36

A Modern városok program (MVP), valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által biztosított 5,2 milliárd forintos forrásból elkészült Zalaegerszegen az Alsóerdei Sport- és Élménypark, amely a későbbiekben két további beruházással is bővül.

A projektet záró sajtótájékoztatón a város polgármestere, Balaicz Zoltán arról számolt be, hogy az MVP csaknem 4 milliárd, a TOP pedig több mint 1,2 milliárd forintot biztosított az egykori alsóerdei napközis tábor helyén az élménypark létrehozására, valamint a további két ütemben megvalósuló fejlesztésekre.

A következő fázisban a búslakpusztai sportlőteret újítják fel és bővítik, valamint a tévétornyot és annak környezetét korszerűsítik, illetve túraútvonalakat alakítanak ki.

A polgármester jelezte: a múlt hét vége óta már üzemelő élménypark elemeinek többségét ingyenesen használhatják a látogatók, illetve a parkolásért sem kell fizetni, csupán néhány attrakció használatért szednek belépődíjat.

Az élménypark legtöbb eleme ingyenesen használható

Fotó: Balaicz Zoltán Facebook-oldala

Vigh László, a térség parlamenti képviselője arról beszélt: a befektetők egy lehetséges helyszín kiválasztásakor arra is kíváncsiak, hogy az adott településen milyen körülmények, szolgáltatások vannak. Zalaegerszegen több olyan lehetőséget is biztosítani szeretnének az itt élőknek vagy ide érkezőknek, mint a most elkészült szabadidős létesítmény, ami mára a város egyik legszebb helye lett.

Az Alsóerdei Sport- és Élményparkban egyebek mellett erdei kalandpark, különféle játszóterek, multifunkciós sportpályák, füves pálya, KRESZ-park, salakos kerékpárpálya, futópálya, továbbá négyévszakos, műanyag borítású sípálya is várja a sportolni vágyókat.