Napozás közben nem kötelező a maszkviselés a spanyol strandokon

Forrás: turizmus.com

 2021. április 10. 07:13

A spanyol kormány bejelentette, hogy a strandokon napozóknak nem kötelező ezentúl maszkot viselniük. Sokan eddig ugyanis úgy értelmezték a szabályt, hogy a strandon is állandóan hordaniuk kell azt.

A spanyol egészségügyi hatóságok kiadtak egy közleményt, amelyben megerősítették, hogy napozás és úszás közben nem kell maszkot hordani, amennyiben a strandolók elég óvatosak és tartják a távolságot - írja a Telegraph.

A közlemény pontosította, hogy a maszkok eltávolíthatók a strandon, „ha az adott személy a strand egy adott pontján marad, és tiszteletben tartja a nem háztartásbeli tagoktól számított legalább 1,5 méteres távolságot."
A maszkot továbbra is viselni kell azonban, amikor a strandolók a partra sétálnak, ha a közösségi létesítményeket használják, és még a kültéri éttermekben is szükség van rá - kivéve természetesen az étkezés alatt.

strand_maszk_123rf

A turisztikai szektor attól tartott, a szigorú szabályozás elriasztja majd a potenciális nyaralókat

Fotó: 123rf.com

A spanyol turisztikai iparág képviselői felháborodtak, amikor március végén kihirdették a drákói maszkviselési szabályokat, attól tartva, hogy nyáron elrettenti majd a potenciális nyaralókat.

José Luis Zoreda, a spanyol turisztikai iparágat képviselő szervezet, az Exceltur alelnöke az El País-nak akkor azt mondta: „Pokoli hónapokon vagyunk túl, a koronavírus krízis több ezer munkahelyet és vállalkozást fenyegetett, és most a strandokat szabadtéri kórházakká akarják alakítani.”