Napozóstég és klimatizált mozi – Gyenesdiás már a nyárra készül

Forrás: turizmus.com

 2020. március 05. 17:16

Nyugat-Balaton aktív és családbarát üdülőfalujában számtalan fejlesztés zajlik, melyek közül a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület csokorba gyűjtötte az érdekes újdonságokat.

Az egyesület a tavaszi és őszi időszak vonzóbbá tételéhez folytatja az aktív turizmus erősítését. Ennek keretében folyamatban van a Keszthelyi-hegység túraútvonalait jelző tájékoztató táblák felújítása, pótlása. Weboldalukon túratippekkel, leírásokkal segítik a tervezést, melyeket relive videókkal színesítenek.

Legkeresettebb túrájukhoz, a családi útvonalhoz külön térkép készül. Új lehetőségként vezetett túrákhoz lehet csatlakozni, kevésbé ismert útvonalakat is érintve.

Fókuszban a természetjárás és az aktív kikapcsolódás

Fotó: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

A település különböző pontjain (strandokon, játszótereken, Kárpáti korzón) található foglalkoztató táblák (pl. „memória”, „találd ki!”, „tili-toli”) a gyermekek/családok számára tartalmaznak játékos feladatokat, illetve edukációs tartalmakat. Ezeket szezonkezdésig felújítják, tartalmilag frissítésre kerülnek.

A strandokon folytatódnak a felújítások

Fotó: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

A Gyenesi Lidóstrandon újdonságként napozóstég létesül, míg a Diási Játékstrandon bővítik a meglévő stéget. Mindkét strandon családbarát WC-t létesítenek, továbbá a zöldterület megújítása is folytatódik.

Év elején megnyílt a Balaton régió legmodernebb technikával ellátott, 2 termes, összesen 420 férőhelyes mozija Gyenesdiáson.

A Liget Plex Cinema egész évben, a hét minden napján várja a filmrajongókat, a klimatizált termek akár forró nyári napokon, akár esős időben is kiváló programlehetőséget nyújtanak.

A garantált programok között további újdonság, hogy újra látogatható a gyenesdiási antikkályha-magángyűjtemény, ahol csodálatos vaskályhákat és használati tárgyakat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Megújulnak a Keszthelyi-hegység túraútvonalait jelző tájékoztató táblák is

Fotó: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

Az idei évben több nagyobb rendezvény is lesz a megszokottakon túl, ilyen a Diós települések nemzetközi találkozója július elején a Gyenesdiási Keszegfesztivál keretében, a GYÖNGY, avagy a Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napok és az 1. Balaton Quad Fesztivál. Több neves sportesemény is érinti a települést, mint a Giro d’Italia, a My 575 Challenge, a Lepke teljesítménytúra vagy a Vadlán Ultra Trail.