Nappal túra – este buli

Forrás: turizmus.com

 2018. július 11. 15:35

A Magyar Természetjáró Szövetség idén első alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált.

Szeptember 7–9. között három napon keresztül színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel várják a természetbe vágyókat.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben vezetett gyalogos, kerékpáros, valamint vízitúrák mellett a fesztivál központi helyszínén napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat a verőcei Csattogó-völgyben.

 

A Zebegény – Nagymaros – Kismaros – Verőce – Királyrét – Katalinpuszta térségében zajló vezetett gyalogos, kerékpáros és kenutúrák mellett különböző kombinált (pl. kerékpáros és gyalogos, vízi és kerékpáros, gyalogos és kisvasút stb.), valamint tematikus túrák, kirándulások közül választhatnak a fesztiválra érkezők. Az érdeklődők részt vehetnek többek között ökoturisztikai szakvezetésen, gyógynövénytúrán vagy vezetett nordicwalking-túrán is.

A fesztivál központi helyszínén, a verőcei Csattogó-völgyi üdülőházak területén az egész napos gyerek- és családos programok mellett további kísérőprogramok színesítik a rendezvény kínálatát.