Nappal túra, este buli a Dunakanyarban

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 29. 14:35

Szeptember 7-9. között első ízben rendezi meg a fenti szlogennel a Természetjáró Fesztivált a Magyar Természetjáró Szövetség. A természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő rendezvénynek Zebegény – Nagymaros – Kismaros – Verőce – Királyrét – Katalinpuszta térsége ad otthont.

A közösségépítő rendezvényen gazdag programkínálat, vezetett túrák és koncertek várják a látogatókat.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben gyalogos, kerékpáros, valamint vízitúrák mellett napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják az érdeklődőket a fesztivál központi helyszínén, a verőcei Csattogó-völgyben. A résztvevők 3 nap alatt közel 100 túra közül választhatnak, lesznek tematikus túrák, teljesítménytúra, ökoturisztikai szakvezetések, gyógynövénytúrák, nordic walking túrák, közösségi futás és plogging (szemétszedő kocogás) is. A programok között találunk még kéktúrás vetélkedőket, 3D barlangi vetítést, csillagászati bemutatót sportprogramokat (kalandpark, méta, jóga, teqball stb.), filmvetítést. A nappali aktív program kavalkád este koncertekkel folytatódik – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón, augusztus 29-én.

Rigler Szilvia rendezvényszervező és Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója

A fesztiválon a rendezvény szervezője és házigazdája, a Magyar Természetjáró Szövetség mellett megjelenik a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Ipoly Erdő Zrt., valamint a természetjáráshoz, környezet- és természetvédelemhez kötődő egyesületek széles köre, illetve kiemelt figyelmet kap az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítése is.

Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója elmondta: az elmúlt 6-7 évben rengeteg infrastrukturális fejlesztés valósult meg a természetjárás szolgálatában, és jelenleg is 7 pályázat keretében több mint 500 helyen történik valamilyen beavatkozás, kilátók, pihenőhelyek, látogatóközpontok, építése, felújítása. Ám a szövetség feladatának tekinti a fejlesztéseken, karbantartáson túl az aktív turizmus és a természetjárás népszerűsítését is, ezt célozza többek között a Természetjáró Fesztivál is. A mostani egyszersmind egy kísérlet is, amely ha beválik, hagyományteremtőnek tekinthető, sőt jövőre a V4-ek nemzetközi természetjáró találkozóját szervezik majd meg hasonló formában.

A fesztiválon való részvételhez online jegyvásárlás szükséges, a létszámlimites programokra regisztrálni kell. A napijegy 1000 Ft-ba, a háromnapos hétvégi bérlet 2000 Ft-ba kerül, amellyel az összes program látogatható. A látogatók karszalagot kapnak, amellyel a királyréti kisvasút kedvezménnyel, a Verőce-Zebegény vasútvonal ingyenesen vehető idénybe.

Zsiga Marcell, marketing és kommunikációs igazgató, Szerencsejáték Zrt., Rigler Szilvia, Tassy Márk, Kiss László, vezérigazgató, Ipoly Erdő Zrt. és Kézdy Pál, szakmai igazgatóhelyettes, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

A rendezvény kiemelt támogatói a Magyar Turisztikai Ügynökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, arany fokozatú együttműködő partnerei a Szerencsejáték Zrt. és az Intersport.

További információ és jegyvásárlás: www.termeszetjarofesztival.hu

Kapcsolódó cikkek

Nappal túra – este buli

2018. július 11.