Nászútra jönnének hozzánk a koreai turisták

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. június 26. 14:26

Magyarország számára komoly potenciált jelent a nagy ütemű növekedést produkáló délkelet-ázsiai piac, ezért a Magyar Turizmus Zrt. törekszik arra, hogy minél pontosabb információkat kapjon az utazók igényeiről.

Többek között ezt a célt szolgálta a Visegrádi Együttműködés országaival közös jelenlét a Koreai Köztársaság két nagyvárosában: Busanban és Szöulban szervezett roadshow-n.

Június 8-án és 9-én a cseh turisztikai hivatal szervezésében lezajlott két rendezvényen Vass Mária, a Magyar Turizmus Zrt. délkelet-ázsiai külképviselője tartott Magyarország-bemutatót. A prezentációk után üzletember-találkozók zajlottak, majd a szöuli zárórendezvényen a visegrádi országok nagykövetei mondtak köszöntőt. A média és a szakma által nagy figyelemmel kísért rendezvényen Csaba Gábor nagykövet beszédében méltatta a V4-es turisztikai együttműködést és kitért Magyarország előnyeire a koreai turisták számára.Az üzletember-találkozókon az érdeklődés főként a szervezett egyéni körutazások részeként ajánlható budapesti programokra, valamint nászutasoknak ajánlható helyszínekre irányult. Több iroda jelezte, hogy az utazási trend változóban van és egyre többen érdeklődnek a közép-kelet- európai úti célok iránt. Az esküvő- és nászútszervezés külön iparág Ázsia több országában.

 

Fontos szempont az egzotikus helyszín, s Magyarország, Európa szívében egzotikumnak számít. Az egyéni utazók főként a 25-50 éves korosztályból kerülnek ki, akik több országot járnak be egy-egy útjuk alkalmával. Számukra fő szempont a biztonság, a jó közlekedési hálózat, és a látnivalók, programok sokasága. A koreai turisták nagy része egyelőre Bécsen és Prágán keresztül érkezik Magyarországra, a közismert látványosságokon kívül a minőségi szolgáltatások, a gyógyvizek, a gasztro- és bortúrák, a kulturális programok (elsősorban a zene), a történelmi helyszínek (budapesti és vidéki egyaránt) valamint az ázsiai múltunkhoz kötődő témák iránt érdeklődnek. Általában azokat a célországokat keresik, ahol koreai beruházás, gyár, üzleti vállalkozás megtalálható.

Érdekesség, hogy a koreai turisták keresik a szappanoperáik forgatási helyszíneit: egy 2013-as TV sorozat horvátországi forgatása nyomán a Horvátországba irányuló turistaérkezések száma sokszorosára nőtt. A szappanoperák készítésével foglalkozó egyik legnagyobb koreai cég várhatóan 2015 októberben jön el forgatni Magyarországra, s ezzel párhuzamosan koreai újságírók is érkezhetnek majd tanulmányútra hazánkba.