Navracsics Tibor: A kultúra segítheti a gazdasági növekedést – videó

Forrás: turizmus.com

 2023. február 02. 17:22

A 30. Turizmus Évadnyitó Gálán köszöntőbeszédet mondott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, elemezve a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 programsorozat jelentőségét, várható hatásait. Beszédét most az egész turisztikai szakma számára közkinccsé tesszük.

„Új dimenziót nyit a térség számára és a gazdasági növekedést is segítheti a Veszprém-Balaton EKF 2023 programsorozata" – hangsúlyozta a miniszter a 30. Turizmus Évadnyitó Gálán, miért tekinti az idei év egyik legfontosabb kihívásának az esemény sikeres lebonyolítását.

Az EKF a kulturális-turisztikai városfejlesztési stratégia legismertebb példája, amely a város és a város körüli terület ugrásszerű növekedésének katalizátora is. A program tehát nem csak a kultúráról, hanem azon túl a térség- és területfejlesztésről is szól, jelentős szerepet kap benne az infrastuktúrális fejlesztés is – mondta Navracsics Tibor.

Reményeik szerint az idei programsorozat a kultúrára alapozva olyan regionális növekedést indíthat be, mely lehetővé teszi Veszprém és a vele együtt pályázó 200 település felzárkóztatását, javítja turisztikai teljesítményüket.

A 30. Turizmus Évadnyitó Gálán elmondott teljes beszédet meghallgathatja a videó elindításával.