Ne csak télen szaunázzon!

Forrás: turizmus.com

 2017. május 30. 12:27

A pünkösdi hétvégén, Magyarhertelenden rendezik az I. Szauna Klasszik találkozót, ami, persze, nem az első a hasonló események sorában, mégis, figyelemre érdemes lehet.

Két nap során, huszonegy versenyző szauna-mestert és rengeteg hasznos tapasztalatot ígérnek közleményükben a szervezők. A Magyarországon is egyre több embert meghódító kikapcsolódásnak szentelt hétvégén egyszerre hatvanan próbálhatják ki a 100 fokos hőséget, miközben profi szauna-mesterek ismertetik a szaunázás szabályos módozatait, a tervek szerint változatos egyéni mutatványokkal és lengetési technikákkal fűszerezve.

A szaunázás szerelmesei, no meg az I. Szauna Klasszik szervezői hisznek abban, hogy kedvelt időtöltésük javítja az általános erőnlétet, fenntartja az erek rugalmasságát, erősíti immunrendszerünket, csökkenti a magas vérnyomást, ugyanakkor emeli az alacsony vérnyomást (!), méregtelenít, s jótékony hatással van a mirigyrendszerre. Mindemellett sejtregeneráló és bőrfiatalító hatással is bír.

Képeink csak illusztrációként szolgálnak

Mindez vagy bizonyítható, vagy nem, de az biztos, hogy aki nincs orvosilag eltiltva a szaunázástól, az remekül érzi majd magát egy kiadós felforrósodás / lehűlés után Magyarhertelenden is, a Dél-Dunántúl legnagyobb szauna parkjával büszkélkedő termálfürdőben.