Negatív hotelértékelés miatt ültethetnek le egy vendéget Thaiföldön

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 29. 15:52

Akár két évet is kaphat tettéért az az amerikai férfi, aki különböző platformokon negatív véleményt tett közzé egy thaiföldi szállodáról.

A Thaiföldön dolgozó Wesley Barnes a Koh Chang szigeten működő Sea View Resortról fogalmazott meg nyilvánosan kemény kritikát, többek között modern kori rabszolgasággal vádolta meg a szállodát. A hotel szerint ugyanakkor az amerikai férfi állításai megalapozatlanok voltak, és sértették a szálloda jó hírét – írja az origo.hu a BBC cikke alapján.

A hotel szerint a vendég az általa hozott alkoholt akarta elfogyasztani a vacsorájához a szálloda éttermében, emiatt vita alakult ki közte és a személyzet között. A férfi elutasította, hogy az ilyenkor szokásos „dugódíjat" kifizesse ezért az étteremnek. Bár a menedzser ezt utóbb elengedte neki, Barnes ezután több negatív véleményt írt a hotelről, többek között a TripAdvisor utazási oldalon.

Koh Chang szigete

Fotó: 123rf

A szálloda feljelentette őt rágalmazásért. Barnest őrizetbe vették, több éjszakát börtönben töltött, majd óvadék ellenében szabadlábra bocsátották. Ha bűnösnek találják, akkor a rágalmazást szigorúan büntető thaiföldi törvények alapján akár két év börtönre is ítélhetik.

Frissítés: egyik olvasónk felhívta a figyelmünket, hogy a Spabook utánament a témának, és első kézből beszerezte a szálloda és Barnes levelezését, valamint több háttérinformációt is. Az erről szóló cikket itt találják.