Négy nap alatt gördeszkával a Balaton körül

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 30. 17:43

Horváth Renátó zenei producer elhatározta, hogy az október 15-i hétvégén négy nap alatt körbegördeszkázza a Balatont, egy-egy szakaszon bárki csatlakozhat hozzá.

Sokak számára bakancslistás álom valamilyen módon körbejárni a Balatont. A legtöbben kerékpáron tekerik körbe Magyarország legnagyobb tavát, de tulajdonképpen bármilyen emberi erővel hajtott eszközzel is vág neki a több mint 200 kilométeres távnak az ember, mindenhogyan hatalmas élmény, ezt a változatos képet mutató, csodálatos tavat körbeutazni.

Horváth Renátó zenei producer elhatározta, hogy 4 nap alatt körbegördeszkázza a Balatont, azért, hogy felhívja a figyelmet a hazai zenei szakma szomorú helyzetére. A koronavírus-járvány miatt több tízezer zenész és a szórakoztató-iparban dolgozó ember megélhetése vált bizonytalanná. Ők azok, akik az életüket tették fel arra, hogy örömet szerezzenek az embereknek a zenéjük, koncertjeik, előadásaik révén.

Renátó a deszkázás szenvedélyével szeretné segíteni, életben tartani a zenét és megelőzni, hogy zenészek, szakemberek elhagyják a szakmájukat és a zene iránti szenvedélyüket.

 

Közösségi Balaton Kördeszka

Renátó szeretné, ha minél többen csatlakoznának hozzá (akár egy könnyebb, rövidebb szakaszon), hogy egy közösségi élménnyé duzzadjon a Balaton körüli gurulás. Ezzel nemcsak egy nagyszerű, élményekben gazdag hétvégét tölthet együtt több olyan ember, aki a sport, vagy az aktív kikapcsolódás – vagy épp a Balaton – szerelmese, de ezzel tudja támogatni a magyar zene sokszínűségét és a tehetségek pályaelhagyásának megelőzését.

További információk az esemény Facebook-oldalán.

Zenészek és zenekarok is ott lesznek

Úgy tűnik nagy az érdeklődés a Balaton Kördeszkázás iránt, mert az ötletgazda elmondása szerint több magyar zenész és zenekar is jelezte, hogy szívesen tartanak vele ebben az őrült kihívásban. Valamint az ismertebb hazai fesztiválok is az ügy mellé álltak és tárgyi adományokkal vagy értékes belépőjegyekkel segítik a figyelemfelhívó és adománygyűjtő akciót.

A balatoni fesztiválok legjavát összefogó MOL Nagyon Balaton jelezte, hogy tetszik nekik Renátó elkötelezettsége és bátorsága ezért szívesen támogatják célja elérése érdekében, és valamilyen formában biztosan vele tartanak a túrán.

Akik még barátságukról és támogatásukról biztosították Renátót ebben a kihívásban: a Bánkitó Fesztivál a Campus Fesztivál, a Fekete Zaj Fesztivál szervezői.