Művészeti programok sokasága a hétvégi kaposvári Rippl-Rónai Fesztiválon

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. május 25. 16:30

Két év kihagyás után újra művészeti eseményekben gazdag fesztivállal emlékeznek a város jeles szülöttjére, Rippl-Rónai Józsefre csütörtöktől vasárnapig Kaposváron.

A korábbi években Festők városa címmel rendezett Rippl-Rónai Fesztivált Kaposvár, a három-négy napos rendezvény során akit tehette, a főutcán festőállvány elé ült. Ezúttal is a képzőművészeté lesz a főszerep, ám a szervezők a festészet mellett a komoly- és könnyűzene, az irodalom és a színművészet kedvelőinek is örömöt szeretnének szerezni, csakúgy, mint a gyermekes családoknak.

Kiemelt eseménye lesz a fesztiválnak a Vaszary Teremben május 27-én nyíló Ember az embertelenben című Mednyánszky László-emlékkiállítás, majd egy fiatal alkotói kör munkáiból MásKÉP lesz címmel nyílik tárlat.

Az idei Rippl-Rónai Fesztiválon is a képzőművészeté lesz a főszerep

Fotó: Facebook / Rippl-Rónai Fesztivál Kaposvár

A fesztivál első napján, csütörtökön a Nagyboldogasszony Székesegyházban Szamosi Szabolcs Liszt-díjas orgonista ad koncertet, május 28-án a Szivárvány Kultúrpalotában Rost Andrea operaénekes lép színpadra, 29-én, vasárnap délután ugyanott a zongoravirtuóz Balázs-Piri Soma játékát csodálhatják meg a zenekedvelők. A könnyűzene képviselői közül többek közt a Honeybeast, az Azariah, a Welhello, ByeAlex, a BSW,  a Loyal Apples Club, Nagy Feró és a Beatrice, Metzger Viktória hivatalos Kaposvárra.A város Kossuth terén álló szabadtéri színpadon ingyenes rendezvények várják a közönséget, a Vaszary parkot négy napra mesebirodalommá varázsolják, és bábosok, mutatványosok szórakoztatják a gyerekeket. Május 27-én maskarások fogadják a parkba érkezőket, a gyerekek találkozhatnak majd a Piros tengeralattjáróval és a Rutkai Bori Banddal. A kisgyerekes családokat meglátogatja Kökény Matyi, Vitéz László, a jó hangulatról pedig a Kolompár együttes gondoskodik.

A város apraja-nagyja is ott lesz a fesztiválon, és titkon sokan várják, hogy „lehajt majd a nyüzsgő belvárosba a Róma-hegyi villájából szamárfogatos kordéján az ünnepelt Rippl-Rónai József".