Negyedéves hírcsokor Dubajból, Dubajról

Forrás: turizmus.com

 2022. április 25. 14:35

Ugyan véget ért az EXPO2020 világkiállítás, de Dubaj továbbra is számos érdekességgel és újdonsággal várja a látogatókat.

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Március 31-én véget ért az EXPO2020 világkiállítás. A fantasztikus szervezésű, látványos technikai megoldásokkal kialakított nagyszabású rendezvény – a pandémia miatti visszafogott utazási kedv és lehetőség ellenére- mágnesként vonzotta a látogatókat. A kiállításra 24,1millió látogató érkezett összesen 178 országból, a hatalmas szám azt mutatja, hogy a kiállítás nagyon sikeres volt.

 

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Az április azonban már teljes egészében a Ramadánról, a muszlimok legszentebb időszakáról szól Dubajban is. Ez az időszak az iszlám naptár legfontosabb hónapja, amely az elmélkedés és a szeretteinkkel való időtöltés időszakát jelenti. A Ramadán egyben a spirituális és társadalmi tudatosság ideje is.

A Ramadán jelentős részét teszi ki a napi böjt, amikor a muszlimok tartózkodnak a nappali órákban minden étel és ital fogyasztásától. A napi böjt a napkelte előtti étkezéssel, a szuhurral kezdődik, és a napnyugta utáni első étkezéssel, az iftárral zárul. Ezek az étkezések biztosítják a legjobb alkalmat arra, hogy a barátokkal és a családdal együtt éljük át ennek a különleges hónapnak a hangulatát.

A Ramadán végét a Eid Al Fitr fesztivál (a böjt megtörésének ünnepe) jelzi, idén ez a nap május 2-ára esik.

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Rögtön aznap, május 2-án kezdődik az első félév egyik leginkább várt fesztiválja, a Dubaj Étel Fesztivál (DFF). Az immár kilencedik alkalommal visszatérő ételfesztivál egy valóban páratlan kulináris kirándulásra viszi el az érdeklődőt ebben a több mint 200 nemzetiségnek otthont adó és gazdag sokszínűségéről híres városban.

A 2 hetes rendezvény keretében az éttermek többsége akár 50 százalékos kedvezményt is kínál. Telt házzal üzemelnek ilyenkor az éttermek, érdemes jó előre asztalt foglalni.

De más újdonsággal is szolgálunk még a második negyedévtől. A nyári időszakban, júniustól kezdődően all inclusive ajánatokat kínálunk több mint 10 dubaji szállodában.

A szállodákról bővebb információ itt olvasható.

Persze a nyári időszakban egyébként is rengeteg kedvezményt kínálunk a Dubajba utazóknak. Igen, az időjárás valóban nagyon meleg ilyenkor, de Dubajban számos beltéri program áll rendelkezésre nyáron is, és ezek tökéletes időtöltést kínálnak az egész családnak. Ár-érték arányban ez az időszak biztosítja a legjobb ajánlatokat.

Újdonságokból természetesen idén sincs hiány, új szállodák, új programok, új éttermek sora várja a látogatókat.

A beutazási feltételek módosultak, hiszen a pandémia miatti előírások szinte minden országban enyhültek. Dubajba jelenleg érvényes, QR-kóddal ellátott oltási igazolással, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt birtokában lehet beutazni.

PCR-teszt az érkezéskor már tavaly november óta nem előírás a magyar állampolgárok számára. A maszk viselése zárt helyen még mindig előírás.

(X)


 

Borítókép: www.visitdubai.com