Negyedévszázados jubileumot ünnepel a Csodabogyós-barlang

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 30. 11:46

50 éve kezdődött a barlangkutatás Balatonedericsen és 25 éve fedezték fel a Csodabogyós-barlangot, amit szeptember 26-29. között ünnepelt a nemzeti park.

A résztvevők találkozhatta a felfedezés idején tevékenykedő barlangkutatókkal, akik nyitott előadásokat tartottak tapasztalataikból. A kedvezményes kalandtúrák során a látogatók megtekinthették a „Satut", azt a szűk rést, amelyen keresztül ráleltek a mára már több mint 6 km hosszon feltárt járatrendszerre és bejárhatták a felfedezők kalandos útját.

 

Szeptember 27-én nyílt meg a Tájházban az "50 éves a barlangkutatás Edericsen" című kiállítás, amely a barlangkutatás múltját, a Csodabogyós-barlang feltárásának dokumentációit mutatja be és 2015. október 31-ig (kedden, csütörtökön, szombaton 10:00 – 12:00 és 14:00 – 18:00 között) tekinthető meg.

A kalandok ezzel persze nem érnek véget, hiszen ki tudhatja mit rejt még a Keszthelyi-hegység mélye? Továbbra is kihagyhatatlan élmény vár mindenkit Balatonedericsen, a Csodabogyós-barlangban. (A látogatás részleteit megtalálják a csodabogyos.hu honlapon. Előzetes jelentkezés minden esetben szükséges!)