Negyedszer rendezik meg a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált

Forrás: turizmus.com

 2022. július 05. 18:33

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Balaton északi partjának immár négy településén a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivál. A tíznapos kiállítás- és rendezvényfolyam a kortárs képző- és fotóművészet köré szerveződik.
A Garten Balaton kortárs művészeti fesztivál keretein belül négy balatoni település, Lovas, Felsőörs, Csopak és Alsóörs kiállítóhelyein és szabadtéri helyszínein 7 kiállítás és közel 40 program közül válogathatnak a vizuális művészetek szerelmesei augusztus 5. és 14. között.
A vásárt és a kiállításokat számos társművészeti, ismeretterjesztő és edukatív program követi. A pódiumbeszélgetéseken gyűjtők, művészeti menedzserek és kurátorok cserélik ki gondolataikat a képzőművészet legaktuálisabb kérdéseiről.
gartenbalaton

A vásárt és a kiállításokat számos társművészeti, ismeretterjesztő és edukatív program követi

Fotó: Garten Balaton Fesztivál/Piedl András

A tárlatvezetéseken a szakértők a legújabb művészeti trendek között kalandoznak a résztvevőkkel. A kertmozi dokumentum- és játékfilmjei mind a képzőművészet körül forognak. A koncerteken kortárs és könnyűzenei produkciók egyaránt szerepelnek.
A Garten Kortárs Művészeti Alapítvány szakmai együttműködő partnere a Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Nagy Gyula Művészeti Alapítvány. Az esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg.
A részletes programok a rendezvény honlapján érhetőek el.