Négymilliárdos fejlesztési forrásra pályázik Tatabánya

Forrás: MTI

 2016. június 23. 16:20

Tatabánya önkormányzata több pályázatot nyújt be uniós források elnyerésére, összesen csaknem négymilliárd forint értékben, a támogatást turisztikai és iparfejlesztési beruházásokra, intézmények felújítására és a leszakadó városrészek felzárkóztatására fordítanák.

A város integrált területi programjában szereplő fejlesztési irányokat korábban kormányhatározat is rögzítette. A program teljes végrehajtására 2020-ig összesen 13,17 milliárd forint áll rendelkezésre.

A most benyújtott pályázatok közül a legnagyobb költségű az 1924-ben épült Tulipános Ház felújítása, ez 1,7 milliárd forintos beruházást igényel. Az egykori szecessziós bányatiszti kaszinó a város egyik legrégebbi épülete. Korábban huszonkét évig állt fűtetlenül és bezárva, az önkormányzat 2014-ben vásárolta meg közösségi célra.

A Toroczkai Wigand Ede tervei alapján készült, mintegy háromezer négyzetméretes, háromszintes palotát eredeti állapotában állítják helyre. Az épületben rendezvényhelyszínt, vendéglátóhelyet, interaktív játszóházat és bányászati témájú kiállítást alakítanak ki.