Négymilliónál is több vendég a budapesti gyógyfürdőkben

Forrás: turizmus.com

 2018. február 01. 14:04

A Palatinus után idén a csillaghegyi strand is megújul, és elkezdték a pesterzsébeti fürdő felújítását is.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat 2017-ben több mint 4 millió vendég kereste fel. Ez az előző évi forgalomhoz képest 4%-os növekedést jelent.

Kiemelkedett az immár egész évben nyitva tartó Paskál fürdő, melynek forgalma több mint kétszeresére növekedett és a Csillaghegyi fürdő, ahol 25%-kal nőtt a vendégek száma.

A fürdők közül a legnagyobb forgalmat 2017-ben is a Széchenyi Gyógyfürdő bonyolította, mely 2017-ben a budapesti gyógyfürdők sorában először megszerezte a „EuropeSpa” minősítést „Thermal spa” kategóriában. A fürdő, mely a napijegyes forgalmát 8%-kal növelte, tavaly csaknem 1,6 millió vendéget fogadott, mely a társaság összforgalmának több mint 35%-át teszi ki.

A megújult Palatinus

Fotó: turizmus.com

Kimagasló forgalomnövekedés volt tapasztalható az összes strandon is (+24-38%). A vendégek 9%-a érkezik beutalóval, a külföldi vendégek pedig különösen a Sziget Fesztivál és a decemberi ünnepek alatt látogatták a fürdőket. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. 2017. évi várható bevétele meghaladja a 13 milliárd Ft-ot (114%).

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. bevételéből számos, új fejlesztést valósít meg az elkövetkező időszakban is. 2017-ben átadták a Palatinus fürdő egész évben nyitva tartó, fedett wellness részlegét, idén pedig elkészül a Csillaghegyi fürdő új egysége. A BGYH Zrt. megkezdte a 2005 óta zárva tartó Pesterzsébeti Jódos-sós Gyógy- és Strandfürdő felújítását is, melynek keretében 11 belső gyógy-, termál- és élménymedencékkel és további 3 kültéri medencével (hullám medence, gyerekmedence, 25-ös úszómedence) bővül.

Kapcsolódó cikkek

Pluszpénzt kap a Dagály

2017. december 14.