Négynapos sportfesztivállá nőtte ki magát a budapesti Ironman 70.3

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 17. 14:53

Másodszor rendezik meg Budapesten az Ironman 70.3 triatlonversenyt a hétvégén. A négynapos sportfesztivállá bővült eseményre 65 országból regisztráltak versenyzők, és a szervezők mintegy 58 ezer nézővel számolnak.

A magyar triatlonversenyt óriási nemzetközi és hazai érdeklődés övezi: eddig 65 ország közel 1 700 versenyzője regisztrált az embert próbáló mezőnybe. Az indulók 70 százaléka külföldi, és közel felüknek ez az első Ironman versenye – mondták el a szervezők sajtótájékoztatójukon.

Idén újabb távval egészül ki a versenysorozat: Svájc és Németország után Budapesten is rajthoz állhatnak a versenyzők az 5i50-en augusztus 21-én, amely egyben a hivatalos magyar olimpiai távú országos bajnokság is. Szombaton lesz a főverseny, míg vasárnap szabadidős sporteseményeket rendeznek a Kopaszi-gáton.

Fotó: ironman.com


A tavaly első alkalommal megrendezett Ironman 70.3 Budapest sporttörténelmet írt: a többezer nemzetközi induló értékelése alapján három kiemelkedő elismerést is kapott. Első helyet szerzett az először tartott versenyek kategóriájában, a legjobb Ironman rendezvény lett Európában, valamint a világ 80 Ironman 70.3 versenye közül második helyezést ért el.

Az Ironman 70.3 Budapest versenyzői 1,9 kilométert úsznak, 90 kilométert tekernek és 21,1 kilométeres félmaratoni távot futnak le. A versenyre augusztus 15-éig lehetett nevezni, azonban közel egy héttel az esemény előtt már gyakorlatilag beteltek a helyek. Az idei verseny különlegessége, hogy teljesítésével 35 kvalifikációs hely szerezhető a 2016-os ausztráliai Ironman 70.3 világbajnokságra.

A versenyen olyan nemzetközi és hazai világklasszis sportemberek és közéleti személyiségek állnak rajthoz, mint Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó, és Száraz Dénes színész. A versenysorozat kiemelt vendége lesz a globális triatlonsport egyik legeredményesebb sztárja, Paula Newby-Faser nyolcszoros Ironman világbajnok, akit számos egyéb elismerése mellett a '80-as és '90-es évek egyik legjobb hivatásos női atlétájaként tartanak számon.

Find your limits! Weekend néven az Ironman versenysorozat négynapos családi sportfesztivállá bővül: idén is megrendezik a kizárólag nőknek szóló Irongirl futóversenyt, az E.ON Ironkids és a Befitrun futóversenyeket. A sportesemények mellett Budapest Vital Expotique néven sport- és egészségtudatos kiállítás várja látványos és interaktív szórakoztató programokkal a versenyzők családját és az érdeklődőket több mint kétezer négyzetméteren, a hosszú hétvége mind a négy napján.