Neked hogy ízlik Ausztria?

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 11. 17:05

Bár kint még tombol a vénasszonyok nyara, Ausztria legnagyobb síszövetsége, a Ski amadé már a 2018/2019-es téli szezont készíti elő.

Kellemes brunch-csal egybekötött sajtótájékoztatójukon – szeptember 11-én, a Bazaar Eclectica étteremben – Dr. Christoph Eisinger, a Ski amadé ügyvezetője, valamint Franz Naturner, a Gastein Tourismus GmbH ügyvezetője mutatta be újdonságaikat.

A Ski amadé egyedülállóan gazdag kínálattal büszkélkedhet. Az osztrák Alpok szívében található síszövetség hóbiztos sípályákkal és lenyűgöző alpesi panorámával várja a téli sportok kedvelőit. Az Ausztria legnagyobb síszövetségét alkotó öt régió – a Salzburger Sportwelt, a SchladmingDachstein, a Gastein, a Hochkönig és a Großarltal sírégiók – Európa egyik legváltozatosabb télisportkínálatát nyújtja. A területen 356 tökéletesen karbantartott és különböző nehézségi fokú sípálya – amely összesen 760 kilométernyi lesiklási lehetőséget kínál –, valamint 270 felvonó használható egyetlen síbérlettel.

Idei újdonságaik közt szerepel, hogy rekord összeget, 108 millió eurót – nettó forgalmuk mintegy felét – költötték fejlesztésekre, vagyis 5 új felvonóval, korszerűbb pályákkal és több családbarát attrakcióval, köztük is 9 síparkkal – ahol a gyerekek funcross-pályákon szórakozhatnak szinte egész nap ­– és szolgáltatásbővítéssel kívánják még inkább magukhoz édesgetni vendégeiket.

A magyar síelőkre idén is számítanak, s ahogy Christoph Eisinger rámutatott, a magyarok mind többen keresik fel a területet, 130 ezer vendégéjszakával tavaly 7%-os emelkedést értek el, s ha ez a tendencia folyatódik, most is jó szezont zárhatnak.

Prezentáció a szezon újdonságairól

Fotó: Österreich Werbung/Képszerkesztőség/Dimény András

Elhangzott, hogy megújult mobilalkalmazásuk, a Ski amadé Guide is. Az új alkalmazásnak köszönhetően – mely 3D reality maps fejlesztését is magában foglalja – a különféle regionális információk mellett az applikáció egy pontos helymeghatározó eszközt, egy útvonaltervezőt és egy fotórealisztikus térképet tartalmaz, melynek köszönhetően a síterepek digitálisan is úgy néznek ki, akár a valóságban.

Egy jó pihenés elengedhetetlen része a gasztroélmény, erre idén is nagy hangsúlyt fektetnek: a borélményhéttől az Alpok legmagasabban fekvő termelői piacáig mindent bevetnek a vendég elégedettségéért.

Természetesen nem hagyhatók szem elől az úgynevezett „wow”-pillanatok, felejthetetlen kalandok sem, ezeket a „Made my day” élményajánlatokba „csomagolták”, s a kínálat még olyan különlegességeket is tartalmaz, mint a Ladies Week ajánlatcsomag, vagy azok a speciális útvonalak, melyek a sípályák és a régió legjobb éttermeihez kalauzolják el a síelőket.

A régióban mindemellett számos fesztivál és sportrendezvény is gazdagítja a látogatók programját.

Ha „megéheztél” Ausztriára, folytasd a böngészést itt: https://www.skiamade.com/hu/tel

 

Kapcsolódó cikkek